10 minut teka dnevno porabi kalorije in pospeši hujšanje

ByA.K.

12. januarja, 2023
Foto: Pexels

10 minut te dejavnosti na dan porabi kalorije in pospeši hujšanje

Tek je ena izmed najbolj priljubljenih oblik vadbe. Morda je tudi razlog, zakaj v ZDA vsakodnevno teče približno 60 milijonov posameznikov. Primarni motiv večine je izboljšanje telesne pripravljenosti. Raziskave medtem kažejo, da skoraj 80 odstotkov tekačev v Ameriki teče zato, da ostanejo v formi ali da ohranijo zdravje. Obstaja veliko neverjetnih prednosti teka in vse, kar potrebujete, je 10 minut na dan.

Študija, objavljena v reviji JAMA Internal Medicine, razkriva, da vam lahko samo 10 minut te vadbe na dan podaljša življenje. Po mnenju osebnega trenerja Mika Bohla je tek odlična oblika fitnesa, ki ponuja številne prednosti. Najboljše pri tem je, da lahko tečete skoraj povsod, brez kakršne koli opreme razen dobrih tekaških copat.

“Čeprav obstajajo ljudje, ki premikajo meje teka, na primer tisti, ki se udeležujejo maratonov, obstajajo tudi prednosti krajših tekov, kot je na primer 10 minut na dan,” pojasnjuje Bohl. Zgolj 10 minut teka na dan je odličen za kurjenje kalorij in pospeševanje hujšanja za vse, katerih cilj je izgubiti nekaj odvečnih kilogramov, pravi.

Tek je odlična oblika kardio vadb in neverjeten način za doseganje ciljev glede izgube teže. “Glede na vašo hitrost in težo lahko pričakujete, da boste s tekom v samo 10 minutah porabili približno 150 kalorij,” dodaja Bohl.

Poleg hitre porabe kalorij vam bo 10-minutni vsakodnevni tek pomagal okrepiti mišice nog, izboljšati gostoto kosti, izboljšati srce in krvožilni sistem ter prispevati k izboljšanju duševnega zdravja.

vir

Ne spreglejte…

Znanstveno dokazano najboljše in najučinkovitejše diete

Te diete so znanstveno dokazano najboljše in najučinkovitejše. Po novem letu mnogo ljudi razmišlja o dieti po novem letu, a v obilici dostopnih informacij se je včasih težko orientirati in odločiti, kateri režim je najučinkovitejši. Strokovnjaki so zato sestavili seznam diet, ki so znanstveno dokazano najboljše… več tukaj.