10 pomembnih stvari, ki jih moramo vključiti v oporoko

ByAna Koren

12. maja, 2024 , ,
Foto: Freepik

10 pomembnih stvari, ki jih moramo vključiti v oporoko

Priprava oporoke je ključni korak pri urejanju vaše zapuščine in zagotavljanju, da bodo vaše želje upoštevane po vašem odhodu. Oporoka je pravno zavezujoč dokument, ki določa, kako se bodo razdelila vaša premoženja, skrb za vaše ljubljene in drugi pomembni vidiki vašega življenja, ko vas ne bo več med nami. Da bi zagotovili, da bo vaša oporoka jasna, zakonita in učinkovita, je ključno vključiti deset najpomembnejših elementov. Nanizali smo deset ključnih elementov, ki vam bodo pomagali pri pripravi celovite oporoke:

Identifikacija in razglasitev: Začnite z jasno identifikacijo sebe kot oporočitelja in razglasitvijo vaše volje, da gre za uradno oporoko. To vključuje vaše osebne podatke, kot so polno ime, naslov in datum rojstva.

Imenovanje izvršitelja oporoke: Izberite zaupanja vredno osebo ali institucijo, ki bo izvršila vaše oporoke in skrbela za izpolnitev vaših želja po vaši smrti. Izvršitelj oporoke bi moral biti sposoben in zanesljiv, zato premislite o tej izbiri.

Določitev dedičev in deležev: Jasno opredelite, kdo naj prejme vaše premoženje in druge sredstva po vaši smrti. To lahko vključuje sorodnike, prijatelje, dobrodelne organizacije ali druge ustanove. Natančno določite tudi deleže, ki naj gredo vsakemu dediču.

Zaupnik, otroci, pogreb… več na Senior24

Portal24; Freepik