12 nenavadnih zdravil proti mačku iz vse Evrope

ByA.K.

30. decembra, 2023
Foto: Freepik

12 nenavadnih zdravil proti mačku iz vse Evrope

Bliža se silvestrovanje zato vam predstavljamo 12 nenavadnih zdravil, ki vam lahko pomagajo premagati mačka po “napornem” praznovanju. Tudi če se že pripravljate na novoletne zaobljube, se morate najprej spopasti s posledicami prekomernega uživanja alkohola. Ne skrbite, saj smo za vas pripravili seznam “zdravil”, ki so priljubljena v različnih evropskih državah in vam lahko pomagajo začeti novo leto bolj sveže.

1. Katerfrühstück (Nemčija)
V Nemčiji mačka pozdravljajo s tradicionalnim zajtrkom imenovanim “Katerfrühstück” ali “mačkov prigrizek,” ki vključuje vložen sled, ovit okoli kumaric in čebule. Ta nenavaden obrok lahko pomaga, vendar previdno – vaš dah bo morda potreboval osvežitev!

2. Solata iz sleda (Belgija)
Belgijci prisegajo na mariniranega sleda s čebulo, papriko, jogurtom in papriko, kar pomaga ublažiti mačka.

3. Slanica kislih kumaric (Poljska)
V Poljski si pomagajo s slanico iz kislih kumaric, saj visoka vsebnost kalija in natrija pomaga obnoviti elektrolite.

4. Vrabčji iztrebki, prepojeni z žganjem (Madžarska)
Madžari imajo nenavadno rešitev, saj verjamejo, da bo dodajanje vrabčevih iztrebkov žganju ublažilo mačka, čeprav ni povsem jasno, zakaj.

5. Vodka nogavice (Estonija)

Estonci prakticirajo starodavno metodo, ki vključuje namakanje nogavic v vodko, nošenje pod drugim parom debelih nogavic in pitje vročega čaja za izločanje toksinov.

6. Enolončnice in juhe (Francija)
Francozi prisegajo na krepke enolončnice in čebulno juho, saj slanost pomaga pri obvladovanju mačka.

7. Polnočni špageti (Italija)
Italijani ponujajo “polnočne špagete” kot odlično rešitev, zlasti Aglio e Olio, ki vsebuje špagete, česen, olivno olje in čili.

8. Pizzle (Sicilija)
Sicilijanci radi posežejo po posušenem bikovem penisu, znanem kot “pizzle,” ki naj bi bil bogat s hranili in koristen za moškost.

9. Vampi (Romunija)
V Romuniji prisegajo na tople juhe, še posebej ciorba de burta (juha iz vampov), ki vključuje prebavni trakt prašičev ali krav za hitrejšo okrevanje.

10. Slanina (Anglija)
V Angliji si pomagajo s hrustljavo ocvrto slanino, ki vsebuje aminokisline za obnovo energije.

11. IRN-BRU (Škotska)
Škoti prisegajo na brezalkoholno pijačo IRN-BRU, ki naj bi poživila in pomagala premagati mačka.

12. Pesek (Irska)
Irci imajo nenavaden pristop, saj se do vratu zakopljejo v hladen pesek, da bi pospešili okrevanje in občutek prebujanja.

Nenavadna zdravila proti mačku iz vse Evrope so torej tukaj, da vam pomagajo prebroditi dan po veliki noči. Počakajte, da se maček razblini, nato pa se lahko lotite svojih novoletnih zaobljub!

vir; Foto: Freepik; Portal24