2. vseslovenski protest upokojencev v Ljubljani

ByUredništvo

1. marca, 2023
1. Vseslovenski protest upokojencev; Foto: Tatjana Splichal

2. vseslovenski protest upokojencev v Ljubljani

Njihova sporočila s prvega protesta pred mesecem dni niso bila slišana pri tistih, ki odločajo, pravijo v ljudski iniciativi Glas upokojencev Slovenije oziroma v društvu Inštitut 1. oktober.

Zato so se odločili za ponovitev protesta. Ta bo danes, v sredo, 1. marca 2023, ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani. Verjamejo, da bo še množičnejši, pravi vseslovenski protest upokojencev.

Na današnjem protestu se pričakuje približno 18.000 ljudi, pravijo v iniciativi.

Iz različnih koncev Slovenije je najavljenih še več skupin udeležencev, ki se bodo na shod pripeljali v javnim prevozom.

»Od prvega bo drugi protest drugačen tudi po tem, da se bomo ljudem predstavili in jim pokazali, da delamo in kaj smo v tem mesecu med obema shodoma ukrenili,« pojasni Ivan Černoga za portal Družina, tudi govorec na prvem shodu in hkrati pohvali potezo TV Slovenija, da bo današnji protest neposredno prenašala.

Igor Černoga, FOTO: zajem zaslona/Nova24TV

»Vodstvo RTV Slovenija zadnje leto uspešno vodi to hišo, vidijo se spremembe na bolje. Vesel sem, ker res pogrešam pluralnost medijev,« hvaležno izpostavi Igor Černoga.

Prireditelji protesta iz Ljudske iniciative Glas upokojencev Slovenije pa hkrati opozarjajo, naj možnost neposrednega ogleda shoda prek malih ekranov ne pasivizira potencialnih udeležencev, temveč naj bo zgolj dobra alternativa za tiste, ki se protesta v resnici ne morejo udeležiti.

Sicer pa Pavel Rupar in ostali organizatorji, enako kot prvič, kličejo:

»Pridite v čim večjem številu, za naše pokojnine gre, več nas bo, prej bomo uspeli!«

Ne spreglejte:

Intervju: Pavel Rupar in Glas upokojencev

Pred stavbo Državnega zbora se je 1. februarja 2023 popoldne odvil prvi protest ljudske iniciative Glas upokojencev. Na shodu se je po nekaterih ocenah zbralo celo do 20.000 ljudi, pretežno starejših, ki jih je nagovorilo več organizatorjev shoda in drugih upokojencev.

Pred začetkom shoda so se od samostojnih akcij distancirali v Zvezi društev upokojencev Slovenije, kjer so zahteve ljudske iniciative označili za naivne in populistične … več TUKAJ