340 milijonov dolarjev, snema se eden najdražjih filmov

ByA.K.

23. novembra, 2022
340 milijonov dolarjev, snema se eden najdražjih filmov

340 milijonov dolarjev, snema se eden najdražjih filmov vseh časov. Deseti del franšize Hitri in drzni naj bi v kinematografe prišel šele čez pol leta, a je že na poti, da podre rekord. Po poročanju medijev je proračun filma tako narasel, da je na dobri poti, da postane eden najdražjih filmov vseh časov.

The Wrap je ta teden poročal, da naj bi proračun filma Fast X znašal 340 milijonov dolarjev. To je 70-odstotno povečanje od prvotnega proračuna uspešnice. Prvotni proračun je namreč znašal 200 milijonov dolarjev.

Po navedbah medija so dejavniki, kot so svetovna inflacija in povečane plače zvezdnika serije Vin Diesla in ostale igralske zasedbe franšize, del razlogov, zakaj je bil proračun kršen.

https://youtu.be/dw84Q3OJFEI
Na poti do četrtega mesta

Če je proračun res narasel na 340 milijonov dolarjev, bo Fast X na samem vrhu lestvice najdražjih filmskih uspešnic vseh časov. Na vrhu omenjene lestvice so filmi kot so Maščevalci: Konec igre (356 milijonov dolarjev) in Pirati s Karibov: Na neznanih tokovih. Slednji je stal kar 379 milijonov dolarjev.

Fast X bi tako postal četrti najdražji film v zgodovini. In sicer takoj za Pirati s Karibov, Maščevalci: Ultronova doba za 365 milijonov dolarjev in Konec igre. Avengers: Infinity War, ki je bil posnet za 316 milijonov dolarjev bi tako izrinili na peto mesto.

Foto: AP/Universal Pictures