4 vrste hrane, ki delujejo kot naravni botoks

4 vrste hrane, ki delujejo kot naravni botoks

Nahranite svojo kožo od znotraj s hrano, ki ima podoben učinek, kot botoks. Na videz vaše kože in njeno prezgodnje staranje vpliva veliko dejavnikov, pomembno vlogo pa imata prehrana in življenjski slog. Raziskave kažejo, da imajo geni le približno 20 odstotkov vpliva na videz kože. Preostalih 80 odstotkov je odvisnih od zunanjih dejavnikov, torej življenjskega sloga. Dolgotrajna izpostavljenost soncu, kajenje in prehrana, bogata s predelano in sladko hrano ter dehidratorji, kot sta kofein in alkohol, bodo sčasoma terjali svoj davek.

Poleg tega s staranjem koža seveda postane tanjša, bolj sproščena in bolj nagnjena h gubam. To neželeno potovanje lahko upočasnite tako, da v svoj dnevni jedilnik vključite določena koristna živila. Ta nahranijo vašo polt od znotraj navzven. Zdrava in uravnotežena prehrana ter prehrana, ki vključuje živila, ki jih ima koža rada , lahko izboljša elastičnost. Povrne sijaj polti in pomaga zaščititi pred poškodbami UV-žarkov.

Hrana proti gubam

Če smo vas navdušili, je tukaj seznam več živil, katerih vsakodnevno uživanje zagotovo pripomore h zmanjševanju gub in svetlejši polti.

Zeleni čaj

Zamenjava popoldanske skodelice kave, za vegansko macha latte ali zeleni čaj, je lahko odlična protivnetna navada, ki jo bo vaša koža pozdravila. Raziskave kažejo, da zeleni čaj ščiti kožo pred poškodbami, ki jih povzroča sonce, torej pred prezgodnjim nastankom gub. Izkazalo se je tudi, da zeleni čaj deluje protivnetno, kar pomeni, da upočasnjuje razgradnjo kolagena.

Hrana bogata s kolagenom

Živila, kot so kostna juha, piščanec, morski sadeži in citrusi, podpirajo proizvodnjo kolagena. Med njimi je najbolj priljubljena kostna juha, saj vsebuje biološko razpoložljivo obliko kolagena, ki jo telo zlahka in hitro uporabi. Če svoji prehrani dodate kostno juho, jo kombinirajte z živili, bogatimi z vitaminom C, da izboljšate izkoristek.

Omega-3 maščobne kisline… več na Princesa.si

Foto: Pixabay