5 jutranjih navad, ki se jih morate v boju proti debelosti dosledno držati

ByAna Koren

21. aprila, 2023

5 jutranjih navad, ki se jih morate v boju proti debelosti dosledno držati

Pet jutranjih navad, ki se jih morate v boju proti debelosti dosledno držati. Debelost je med ljudmi vse večja skrb, pogosto pa vodi tudi v vrsto drugih zdravstvenih težav. Poleg tega, da morate, v boju s kilogrami paziti na to, kaj jeste, za boj proti debelosti preizkusite tudi te navade. Način, kako začnemo jutro, namreč zelo vpliva na naše splošno zdravje.

Da bi premagali debelost, bi morali spremeniti življenjski slog, zlasti zjutraj.

1. Vsako jutro popijte toplo vodo

Glavni temeljni vzrok debelosti je počasen metabolizem. Da bi ohranili presnovo pod nadzorom, morate zjutraj, ko vstanete, popiti vsaj 1-2 kozarca tople ali mlačne vode. Kot pravi ajurveda, pitje vode, pomešane z limono in medom, pospešuje metabolizem in pomaga tudi pri hujšanju.

2. Ne preskočite vadbe

Vadba vsaj 25 do 30 minut na dan je izjemno pomembna za ohranjanje zdravja telesa. Lahke vaje pomagajo graditi agilnost in naše telo napolnijo s pravo energijo že na samem začetku dneva. Večina ljudi dandanes raje hodi v telovadnico, kar je tudi zelo koristno. Če vam primanjkuje časa, lahko ohranite kondicijo in zdravje z lahkimi vajami zjutraj doma.

3. Pojdite na sonce

Vitamin D je izjemno koristen in nujen za naše telo. Prvi jutranji sončni žarki so bogati z vitaminom D. Daje pozitivno energijo našemu telesu in umu. Vsak dan se lahko za jutranjo vadbo odpravite ven. Poleg tega vitamin D pomaga pri zmanjševanju telesne teže.

4. Nikoli ne izpustite zajtrka

Mnogi ljudje preskočijo jutranji zajtrk, misleč, da jim bo to pomagalo pri izgubi teže. To se lahko za telo izkaže kot škodljivo. Vsaka oblika neustrezne prehrane naše telo oslabi. Včasih lahko dolgotrajna lakota privede do povečanja telesne mase in ne do izgube teže, saj lahko zaradi dolgotrajne lakote začnete prenajedati. Poleg tega lahko stradanje povzroči pomanjkanje vitalnih hranil v telesu.

5. Načrtujte svoje obroke za ta dan

Vsako jutro si zapišite seznam stvari, ki jih boste pojedli čez dan. Če boste pozorni na to, kaj boste čez dan pojedli, vam bo pomagalo postati pozorni, tako da se boste zavestno odločali za nizkokalorično hrano. Če ste se že odločili, česa boste imeli pri dnevnih prigrizkih in obrokih več, ne boste posegli po kalorični priročni hrani. Z vnaprejšnjim načrtovanjem boste pozorni na to, kaj zaužijete, in poskrbeli za svoje zdravje.

Princesa.si Foto: Pexels