5 ključnih potezah za fantastičen stil poletne terase

Okrasitev zunanjega prostora je včasih bolj zahtevna, kot se zdi na prvi pogled. Posebej zahtevne so nepravilno oblikovane terase in balkoni, od katerih pričakujemo vrsto funkcij. Od gostinske in uživaške, preko vloge cvetličnih gredic in zelenjavnih vrtov do servisnih prostorov, kot so prostori za sušenje perila in odlaganje stvari. Da bi bilo vsem tem funkcijam zadoščeno ter, da bi bil prostor funkcionalen in privlačen, je najpomembnejša dobra organizacija in razdelitev na cone. Seveda bo odvisno od prostora, ki ga imate na voljo. Če iščete navdih za okrasitev zunanjega prostora na primeru fantastične terase, ki je opremljena s pohištvom in drobnarijami, vam bomo svetovali, kako ustvariti sproščujoč in funkcionalen prostor pod vedrim nebom.

Rastline kot zaslon

Če imate večji balkon ali teraso, uporabite rastline kot pregrado med conami. Tu bodo najboljša izbira višje rastline, kot so kaktusi, palme ali atraktivne okrasne trave. Prostor bo razdeljen na cone, vendar bo ostal prehoden in se bo zdel vizualno večji.

Naravni materiali

Če je le mogoče, uporabite naravne materiale tudi v zunanjosti, saj bodo na primer glinene posode dale dozo uglajenosti in glamurja.

Prostor za shranjevanje

Če nimate na voljo veliko kvadratnih metrov, igrajte na multifunkcionalnosti. Klopi za sedenje, ki so hkrati tudi prostori za shranjevanje, praktični in enostavno prenosljivi tabureji in mize, zložljivo pohištvo… so le nekateri detajli, v katere se splača investirati.

Kaj pa miza?

Za večino ljudi se življenje na prostem vrti okoli mize, vendar pogosto zanemarimo dekorativno vlogo te osrednje zvezde zunanjih prostorov. Naj bo vaša zunanja miza vedno okrašena z naravnimi dekoracijami in privlačnimi detajli. Prostor bo takoj zaživel in deloval sproščujoče.

Podrobnosti, podrobnosti, podrobnosti…

Igrajte se s teksturami in velikostmi detajlov, da ustvarite globino na svoji terasi ali balkonu, zlagajte plasti, dodajte detajle, ki so vam všeč, in ne pozabite na barve. Čeprav letos prevladuje nevtralna barvna paleta, bodo zunanji prostori zagotovo prenesli vbrizgavanje živih barv.

vir Foto: Pexels Portal24