5 načinov za povečanje sreče in produktivnosti zaposlenih

ByAna Koren

15. aprila, 2023 ,
Foto: Pexels

5 načinov za povečanje sreče in produktivnosti zaposlenih

Zadovoljni zaposleni so nujni za delo vsakega podjetja. Tukaj je pet načinov, za povečanje sreče in produktivnosti zaposlenih. Vzemite si torej nekaj časa in načrtujte aktivnosti ob katerih se bodo vaši zaposleni počutili pozitivno in veselo.

Celo študija poslovne šole Saïd Univerze v Oxfordu iz leta 2019 je pokazala, da imajo srečnejši zaposleni hitrejše delo in učinkovitost.

Ko v pisarni, delovnem okolju ustvarite kulturo veselja in optimizma, to pozitivno vpliva na zaposlene. Če svojim zaposlenim omogočite, da ustvarijo ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem , ki se jim zdi prijetno, je to le eden od mnogih načinov, kako jih ohraniti srečne.

1. Načrtujte ekipne igre

Igre so odličen način za združevanje celotne delovne sile. Pomagajo tudi pri izboljšanju komunikacije in sodelovanja med člani ekipe, kar ima za posledico boljše odločanje in reševanje problemov.

Igralne dejavnosti in zdrava tekmovalnost vodjem pomagajo razviti bolj odporno in prilagodljivo delovno silo, ki je bolje opremljena za krmarjenje s spremembami in negotovostjo.

2. Pohvala na dan…

Vsi imamo radi trepljanje po ramenu. Srečanja ali dejavnosti, ki izrecno priznavajo nadarjenost in dobro delo, veliko prispevajo k ustvarjanju pozitivnega delovnega okolja. To osrečuje zaposlene ter povečuje njihovo uspešnost in motivacijo.

3. Zagotovite priložnosti za učenje

Razširite in okrepite prednosti svojih zaposlenih. Spodbujanje učnega okolja in zagotavljanje višjih učnih priložnosti spodbuja nove misli in odzive. To tudi povečuje dolgoročno dobro počutje in uspeh ter zmanjšuje izgorelost zaposlenih.

4. Praznovanja

Praznujte s svojimi zaposlenimi in njihove pomembne dneve, kot so rojstni dnevi in ​​obletnice. Povezave, ki jih vzpostavimo s sodelavci, povečujejo količnik sreče. Ker smo del izkušenj drug drugega, ekipa bolj podpira in je pripravljena prispevati k ekipi.

5. Hišni ljubljenčki v pisarni

Lastniki hišnih ljubljenčkov vedo, da ima kosmati prijatelj številne prednosti. Če je vaša pisarna psom ali mačkam prijazna in dovolj prostorna, si lahko privoščite dan hišnega ljubljenčka vsaj enkrat na teden ali mesec. Deloval bo kot odličen razbijalec stresa in osrečil zaposlene.

Dejavnosti za srečo krepijo občutek namena in pripadnosti. Ko se počutimo del nečesa, delamo v smeri skupnih ciljev!

vir Foto: Pexels