5 prednosti zaužitja vode z limono zjutraj

ByAna Koren

3. aprila, 2023

5 prednosti zaužitja vode z limono zjutraj

Prednosti vode z limono, ki jo zaužijemo zjutraj, so eden najbolj cenjenih nasvetov za dobro počutje. In ne, ne govorimo le o čistilnih lastnostih, ki so ji jih že od nekdaj pripisovali. Poleg razstrupljanja ima še nekaj drugih prednosti.

A glede na to, da gre za enega najbolj polarizirajočih trikov glede dobrega počutja in prehrane ter ustvarja največ nasprotujočih si mnenj. Od tistih, ki goreče verjamejo, da vam pomaga shujšati (spojler: ni res), do tistih, ki trdijo, da ni vreden popolnoma nič.

Preden se lotimo teme, bomo povedali eno stvar v prid pitju tekočine zjutraj: to je način, da preprečimo, da bi telo zadrževalo tekočino v odsotnosti za opravljanje svojih telesnih funkcij.

5 prednosti vode z limono

  1. Zjutraj pomaga zagnati proces prebave. In to pomeni, da tudi pomirja prebavne motnje, zgago in napenjanje. Poleg tega je znano, da limona spodbuja nastajanje žolča in želodčnega soka in tako lahko prepreči nastajanje plinov. Vendar to ne pomeni, da ga lahko uporabljamo za hujšanje, ravno nasprotno: to zdravilo ni čudežno in nima učinka na izgorevanje maščob.
  2. Krepi imunski sistem, saj vsebuje visoko vsebnost vitamina C v limoninem soku. Poleg tega je bogat tudi z vitaminom B, kalcijem, železom, magnezijem, kalijem in encimi.
  3. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov, ki preprečujejo poškodbe prostih radikalov je dobra za kožo.
  4. … več na Princesa.si