Idilični prikaz dnevne sobe, Avtor: Portal24 https://www.Portal24.si

5 preprostih načinov za toplejši dom v zimskih mesecih

Ko se večeri ohlajajo in se v deželo prikrade zima, se priložnost za ustvarjanje toplega in udobnega doma vedno postavi v ospredje. Morda ne želite takoj termostata prestaviti na višjo temperaturo ali se zaviti v dodatne plasti oblačil. Vendar obstaja pet preprostih načinov, s katerimi lahko dosežete, da bo vaš dom v teh hladnih mesecih toplejši, brez povečanja stroškov ogrevanja.

Debele preproge ali talne obloge

Če imate po vsem domu trda lesena tla ali laminat, se lahko pogosto počutite hladno, ko hodite po njih. Kljub temu, da so trda tla estetsko privlačna in enostavna za čiščenje, niso najboljši izolatorji toplote. Tukaj pridejo v igro debele preproge, ki ne le izboljšajo izolacijo prostora, temveč tudi zmanjšajo izgubo toplote. Preproge so znane po tem, da zadržijo do 20 odstotkov več toplote, kar vam lahko prihrani precejšen del denarja pri računih za ogrevanje.

Odeje in pregrinjala

Drug preprost način za izboljšanje toplote vašega doma je, da vlagate v odeje, pregrinjala in plišaste blazine iz žameta. Različne tkanine v plasteh vam ne le zagotavljajo udobje, temveč tudi eleganten videz. Poleg tega lahko pripravite košaro ali škatlo, polno toplih pregrinjal, za svojo dnevno sobo, da bodo vaši gostje lahko prijetno posedali in se sproščali, ko se temperatura zunaj spusti. Pri izbiri pregrinjal izberite mehke bombažne žametne tkanine v odtenkih, ki se ujemajo z barvno shemo vašega doma, ter jih elegantno zložite v leseno košaro za sredinsko postavitev.

Obesite težke zavese

Če občutite, da skozi okna prihaja mraz, lahko obesite težke zavese in draperije, da preprečite prepih in ohranite toploto. Dandanes obstaja veliko sodobnih stilov, dizajnov in tkanin za zavese, ki bodo ustrezali notranjemu slogu vašega doma. Zlasti zatemnitvene zavese in zatemnitvene žaluzije niso le vizualno privlačne, ampak so tudi zasnovane za izolacijo doma z ohranjanjem toplote v notranjosti, kar lahko prinese znatne prihranke pri energiji.

Dodajte toplo osvetlitev

Prava vrsta osvetlitve lahko ustvari toplino v prostoru. Razmislite o toplih barvnih tonih za prijetno vzdušje in se izognite svetli beli klinični razsvetljavi, ki lahko ustvari hladen občutek v prostoru. Zatemnitve so odličen način za prilagajanje svetlobe glede na razpoloženje, omogočajo vam enostavno preklapljanje med močno osvetlitvijo in mehkim sijem, ko se želite sprostiti.

Ko sonce zaide, pa so namizne, stenske in talne svetilke odlična alternativa za uporabo glavne stropne svetilke. Zatemnjena in razpršena osvetlitev lahko pomaga ustvariti umirjene kotičke v vašem prostoru in pomaga sprostiti oči, telo in um, preden se umaknete v spalnico. Pazite tudi na postavitev svetilk, da se izognete nepotrebnemu bleščanju in dosežete uravnoteženo estetiko.

Nadgradite svoje udobje

Še en preprost način za takojšen občutek toplote je nadgradnja posteljnega perila in odeje. Pri izbiri odeje se odločite za debelo in težko tkanino, ki je namenjena zimskim mesecem. Flanela je dobro znana kot odličen izolator in odlična izbira za preoblačenje vaše postelje, saj ohranja toploto in udobje med spanjem. Poleg tega izgleda izjemno elegantno in je neverjetno mehak, kar vam bo zagotovilo prijetno nočno spanje.

S temi petimi preprostimi nasveti boste lahko uživali v toplem in udobnem domu, ne da bi povečali stroške ogrevanja. Vaš dom bo postal še bolj vabljiv in prijeten, prav v času praznične sezone. Ne pozabite, da dober dom ni le topla oaza, temveč tudi izraz vašega osebnega stila in udobja.

vir

Foto: Portal24