5 profesionalnih nasvetov za sijoče lase, kot iz salona

ByAna Koren

14. marca, 2023 ,

5 profesionalnih nasvetov za sijoče lase, kot iz salona

Skoraj vsaka ženska želi sijoče lase in sanja o gostih, dolgih in svilnato mehkih pričeskah. Vendar onesnažen zrak, redna uporaba naprav in izdelkov za oblikovanje las ter barvanje poškodujejo lase. Naredijo jih tanke, suhe in lomljive.

Čeprav se morda zdi, da je profesionalni tretma v toplicah edina možnost za oživitev vaših las, obstaja nekaj preprostih korakov. Če jih boste upoštevali in uporabili nekaj osnovnih izdelkov za nego las, lahko sčasoma obnovite zdravje in volumen svojih las.

Z našimi strokovnimi nasveti bodo vaši lasje izgledali, kot bi jih uredili v salonu. Ne glede na to, ali ste zaradi varčevanja ali pomanjkanja prostega časa, zmanjšali obiske frizerskega salona.

Negujte svoje lase doma kot pri frizerju

Poslovite se od razcepljenih konic in skodranega učinka. Tukaj je nekaj učinkovitih nasvetov za nego las doma, ki jih lahko upoštevate za močnejše, bolj zdrave in lepše lase:

1. Med nanosom šampona in balzama si lase posušite z brisačo

Po umivanju lase dobro osušite z brisačo, da odstranite odvečno vodo. Kakršenkoli negovalni tretma, ki ga boste izbrali pozneje (maska, serum ali olje), bo prodrl veliko globlje. Njegov učinek se bo večkratno povečal.

2. Uporabite zdravljenje korak za korakom

Izbrani pripravek nanesite na lase pramen za pramenom, v majhnih količinah, začenši od polovice dolžine las do konic. Če nimate suhega lasišča, nego lasišča pogumno opustite . Nato izdelek s prsti previdno vmasirajte, da prodre v vsak las in ga nahrani. Hranilni tretma pustite delovati vsaj pet do deset minut oziroma toliko časa, kot piše na embalaži.

3. Lase počešite s prsti

Ko nanesete želeni serum ali masko, se izognite največji napaki, ki je česanje las z glavnikom ali krtačo. Namesto tega uporabite prste in bodite zelo nežni. Na ta način se boste izognili nanosu izdelka na lasišče in preprečili lomljenje las.

4. Nanesite toplotno zaščito

Po umivanju hranilnega tretmaja (razen če ste uporabili balzam, ki se ne izpira ), ter pred sušenjem in uporabo aparata za oblikovanje las, obvezno nanesite izdelek, ki bo vaše lase zaščitil pred visokimi temperaturami. To je pomemben korak, da ne poškodujete las.

5. Lase sušite vestno in trajnostno

Tudi ko se vam mudi, fen nastavite na najnižjo hitrost in najnižjo oziroma najmanjšo temperaturo. S tem se izognete pretiranemu izsuševanju in poškodbam las. Tudi v načinu “hladnega pihanja” sušilnika nikoli ne približajte lasišču. Vzdržujte razdaljo med napravo in lasmi približno 30 cm.

Foto: Pexels Princesa.si