6 domačih opravil, ki se jih moramo lotiti jeseni

ByI.M.

13. septembra, 2023 ,

6 domačih opravil, ki se jih moramo lotiti jeseni

Ko se poletje končuje, vsi razmišljamo o vrnitvi v službo, šolo in opravljanju domačih opravil, če ste poletje preživeli na potovanjih ali z družino, verjetno niste imeli veliko časa, da bi ohranili svoj dom v vrhunski formi. Na srečo je v prihajajoči sezoni dovolj časa, da opravimo vse to. Tukaj je šest domačih nalog, ki se jih morate lotiti vsako jesen.

Globinsko čiščenje vsake sobe

Če ste bili to poletje veliko odsotni, ste verjetno zanemarili čiščenje hiše tako temeljito, kot bi si želeli. Torej, ko imate prosto dopoldne ali popoldne, se ga lotite. Posesajte vse preproge in operite pralne, obrišite tla in za čiščenje letvic uporabite tračno krpo ali krpo iz mikrovlaken. Ne pozabite razkužiti kopalnih kadi in tuš kabin. Obrišite tako notranjo kot zunanjo stran oken. Če imate pohištvo s snemljivo prevleko, jo operite ali kemično očistite.

Če se vse to sliši prenaporno, temeljito očistite vsak dan drugo sobo. Končali boste v enem tednu.

Očistite svoje aparate

Kdaj ste nazadnje zagnali samočistilni način pečice? Če se ne morete spomniti, je čas, da to storite. Vendar se ne ustavite pri tem. Čiščenje pralnega in pomivalnega stroja je prav tako nujno. Če vaša naprava nima samočistilnega načina, bo delo potrebno opraviti ročno.

Posesajte lovilec vlaken

Tudi, če očistite lovilec kosmov v sušilnem stroju vsakič, ko ga uporabljate, je zelo verjetno, da je v vašem sušilnem stroju še vedno nekaj kosmov. To ne le povzroči manj učinkovito delovanje stroja in poveča vaš račun za elektriko, ampak lahko povzroči tudi nevarnost požara.

Zamenjajte vse filtre

Kdaj ste nazadnje zamenjali HVAC filter z novim? Če je vaša klimatska naprava vse poletje delovala pri visoki temperaturi, morate svojo verjetno zamenjati. Star filter ne le povzroči manj učinkovito delovanje sistema, ampak lahko tudi skrajša njegovo življenjsko dobo. Na srečo je to preprosta rešitev. Ne pozabite odstraniti prahu tudi z zračnikov. Zamenjati morate tudi vse druge filtre, ki jih uporabljate doma, kot je vodni filter v hladilniku in čistilcih zraka.

Razčistite in organizirajte svojo kuhinjo

Najprej preverite živila s pretečenim rokom uporabnosti, konzervirano blago, dišave in začimbe. Nato naredite seznam vsega, kar je treba zamenjati. Ne pozabite oceniti svojih posod za hrano. Če je katera počena ali ima pokrov, ki se ne prilega, vaša hrana ne bo ostala sveža. Morda je čas za naložbo v nov komplet.

Očistite in uredite svojo garažo

Hladnejši dnevi bodo tu, preden se boste zavedli. Če ste parkirali na dovozu ali na ulici, se lahko zgodi, da boste svoj avto prestavili v garažo, takoj ko nastopi prvi mraz. Odstranite škatle, kramo in smeti iz vesolja. Preglejte tiste stare pločevinke z barvo, ki jih ne boste nikoli uporabili. Nato ponovno organizirajte stvari, da povečate kvadraturo.

vir Foto: Pexels Portal24