6 nasvetov za eleganten videz kratkih sivih las

ByAna Koren

16. marca, 2024 , , ,
Foto: Senior24

6 nasvetov za eleganten videz kratkih sivih las

V sodobnem svetu, kjer se lepotni standardi nenehno spreminjajo, sivi lasje niso več simbol staranja, ampak eleganca in samozavest. Hollywoodske ikone, kot so Meryl Streep, Jamie Lee Curtis, Helen Mirren, Jane Fonda, in Glenn Close, so nas navdihnile, da sprejmemo svoje naravne sive lase, posebej ko gre za kratke pričeske. Če ste ponosni lastnik kratkih sivih las in želite izkoristiti svoj naravni sij, upoštevajte teh šest nasvetov profesionalnih stilistov.

Subtilen kontrast

Sivi lasje lahko izgledajo enotono, vendar pravilno dodani poudarki ali nizke svetlobe lahko ustvarijo iluzijo globine in gibanja. Ta tehnika omogoča, da lasje izgledajo bolj živahno in dinamično. Izberite svetle poudarke, ki so za nekaj odtenkov svetlejši od vaše naravne sive barve, ali nizke svetlobe, ki so temnejše. Cilj je doseči subtilen kontrast, ki obogati vašo sivo barvo, ne da bi deloval preveč umetno. Pomembno je upoštevati ton kože pri izbiri barve za poudarke ali nizke svetlobe. Odtenki, ki se harmonično ujemajo z vašim tonom kože, bodo pripomogli k bolj naravnemu in laskavemu videzu.

Izberite pixie stil!

Pixie frizura je odlična izbira za kratke sive lase zaradi svoje vsestranskosti in enostavnosti za styling. Ta pričeska lahko poudari naravno teksturo vaših las in obliko obraza. Obstajajo različne različice pixie striženja, od drznih in ostro rezanih do mehkih in razmršenih stilov. Izberite striženje, ki ustreza vašemu osebnemu slogu in obliki obraza. Uporabite lahke styling produkte, kot so pene ali spreji za teksturo, da dodate volumen in obliko brez obtežitve las.

Keratinska nega ali sijaj za zdrave in sijoče lase… več na Senior24

Portal24; Foto: Senior24 (AI)