63. Pokal Vitranc: Veleslalom odpovedan, slalom prestavljen

ByMiha Kovač

5. marca, 2024 ,
Kranjsk Gora [Foto: Jože Bizjak X]

63. Pokal Vitranc: Veleslalom odpovedan, slalom prestavljen

V Kranjski Gori so zaradi spomladanskega vremena naleteli na težave pri organizaciji 63. Pokala Vitranc, kar je privedlo do odpovedi veleslaloma in premestitve slaloma na soboto. Mednarodna smučarska zveza (FIS) je potrdila te spremembe v programu, pri čemer se prireditelji in FIS trudijo zagotoviti izvedbo vsaj desetega slaloma sezone, medtem ko je deseti veleslalom zaradi toplega vremena odpovedan.

Generalni sekretar OK Pokal Vitranc, Srečko Medven, je pojasnil, da so odločitev o prestavitvi slaloma in odpovedi veleslaloma narekovali zunanje “Zunanje temperature ter s tem povezane možnosti za pripravo proge, ki bi omogočala varno tekmovanje ter predvsem zelo neugodna vremenska napoved za nedeljo so botrovale odločitvi, da se nedeljski slalom prestavi na soboto, veleslalomska tekma pa se odpove.” Po novem načrtu naj bi prvo vožnjo slaloma izvedli v soboto ob 9.30, finale pa ob 12.30 na progi Podkoren.

Vremenske razmere so privedle do situacije, kjer v Kranjski Gori ne morejo zagotoviti izvedbe obeh tekmovanj, s čimer se sezona alpskega smučanja v tem kraju nenadoma bliža koncu. Zanimivo je, da so organizatorji še dopoldne na novinarski konferenci razpravljali o veleslalomu, kjer je bil osrednji govorec Žan Kranjec.

Dodatno pozornost je pritegnila vrnitev Klemena Kosija, 32-letnega smučarja, ki se vrača na svetovni pokal po treh letih odsotnosti. Njegova udeležba na tekmah v Kranjski Gori je bila nepričakovana, saj je bil Kosi v zadnjih letih odsoten s svetovnih tekmovanj, a se je letos uspešno vključil nazaj v konkurenco z dobrimi rezultati na FIS tekmah.

Organizatorji in FIS zdaj z napetostjo čakajo na soboto, da vidijo, ali jim bo uspelo uspešno izpeljati vsaj slalomsko tekmo, ki bo morda edina možnost za tekmovalce, da se pomerijo na letošnjem Pokalu Vitranc.

[Vir: MMC RTV SLO]; Portal24; Foto: Jože Bizjak X