7 čudežnih kuhinjskih sestavin za lajšanje bolečin

ByAna Koren

13. aprila, 2023
Sivka [Foto: Pexels]

7 čudežnih kuhinjskih sestavin za lajšanje bolečin

Zagotovo se sprašujete, katera od sestavin bi lahko bila v vaši kuhinji tako učinkovita, da bi lahko lajšala tudi bolečino. Pa poglejmo!

1. Ingver

Ingver eno njenih najljubših naravnih zdravil za lajšanje bolečin. Deluje kot protivnetno sredstvo, ki pomaga zmanjšati splošno vnetje v telesu in s tem lajša bolečine.

Ingver zdravi tudi slabost in potovalno slabost, krepi imunski sistem in spodbuja rast celic. Uporabljali so ga tudi pri zobobolih in bolečinah v sklepih. Kar zadeva zdravje črevesja, pomaga pri gibljivosti in zaprtju ter tako pomaga pri lajšanju bolečin.

Prav tako blokira serotoninske receptorje v črevesju in pomirja prebavni trakt.

2. Kurkuma

Kurkuma je dobro znana kot zdravilo za različne zdravstvene težave. Glavna sestavina kurkume je kurkuma, ki ima lastnosti lajšanja bolečin. Ker je protivnetno živilo, pomaga pri zdravljenju revmatoidnega artritisa, pooperativnega vnetja, Crohnove bolezni, ulceroznega kolitisa, sindroma razdražljivega črevesa in želodčnih razjed. 

Kurkuma pomaga tudi pri krepitvi delovanja jeter in zniževanju holesterola.

3. Višnja

Ker so višnje vir fitohranil, organskih kislin in številnih karotenoidov, imajo visoko vsebnost antioksidantov, kalija, vitamina C in melatonina. 

Uživanje višenj lahko pomaga obvladati bolečino, lajša glavobole in bolečine v sklepih. Višnjev sok se uživa tudi za boljši spanec ponoči.

4. Semena kumine… več na Princesa.si

Foto: Pixabay