7 osnovnih nasvetov za nego kože zaposlene ženske

V svetu karier, rokov in sestankov nekatere ženske komaj najdejo čas, da bi poskrbele zase. Tudi za nego svoje kože nimajo časa. Poleg tega naraščajoče onesnaženje in ekstremno vreme težavo le še poslabšata. Ko postane upoštevanje osnovne rutine nege kože težko, lahko vaša koža postane pusta in brez življenja.

Žongliranje s toliko stvarmi naenkrat je lahko stresno, stres pa je eden največjih sovražnikov kože. Vse zaposlene ženske morajo slediti pravilni in učinkoviti rutini nege kože, da ohranijo sijočo in lepo kožo. Pomaknite se navzdol in poiščite nekaj najučinkovitejših nasvetov za nego kože za zaposlene ženske in se izognite težavam s kožo.

1. Izogibajte se vsakodnevnemu nanašanju ličil

Če morate naličene preživeti več kot 8 ur, je to lahko škodljivo za vašo kožo. Če greste v pisarno popolnoma naličene, to ni najbolj zdrava praksa. Ni zdravo imeti izdelkov, bogatih s kemikalijami, na koži 9-10 ur, saj se lahko delci ličil naberejo v kožnih porah. To lahko povzroči težave s kožo. Če je le mogoče, pojdite v pisarno brez ličil. Koži je treba dati nekaj časa, da prosto zadiha. Če se odločite za ličenje brez ličil, ne pozabite ustrezno očistiti obraza in ga navlažiti. Prav tako ne pozabite nanesti kreme za sončenje.

2. Ko se vrnete domov, si umijte obraz

Onesnaženost in drugi okoljski dejavniki lahko povzročijo kopičenje umazanije in nečistoč na koži. Nepravilno čiščenje obraza lahko povzroči težave s kožo. Investirajte v dobro čistilo za obraz in naj vam postane navada, da si po vrnitvi iz pisarne umijete obraz. To vam bo pomagalo zaščititi kožo pred poškodbami.

3. Ne preskočite kreme za sončenje

Krema za sončenje je nujna v vsaki negi kože. Ne pozabite nanesti kreme za sončenje, preden greste v pisarno in jo ponovno nanesite vsake 3-4 ure. Tudi pozimi ne preskočite kreme za sončenje. Škodljivi sončni žarki v okolju vam lahko škodijo tudi v deževnem obdobju. Študije so pokazale, da lahko nenanašanje kreme za sončenje in ignoriranje okoljskih sprožilcev povzroči težave s kožo, kot so pigmentacija in kožne alergije.

4. Zagotovite si primeren spanec… več na Princesa.si

Foto: Pexels Portal24