7 stvari, ki jih ne smete pozabiti med kampiranjem

Na kampiranju je pomembno, da se dobro pripravite in ne smete pozabiti na nekatere malenkosti, za uživanje v prijetni izkušnji. Bližina morja, sveža jutra in mirni večeri so najboljše lastnosti kampiranja in vam omogočajo, da naredite svoj dopust zelo aktiven. Kopanje, kadar koli želite, veslanje na SUP-u ali raziskovanje zalivov s kajakom, so le nekatere izmed aktivnosti, ki si jih v kampu lahko privoščite. Dobro je vedeti, kaj vzeti s seboj, da vam kakšne malenkosti ne pokvarijo aktivnega dopusta v vašem domu pod zvezdami.  Če se na kampiranje odpravljate prvič, boste verjetno s seboj vzeli šotor, blazino, spalno vrečo in mehko podlago za spanje. Za pripravo hrane boste vzeli kuhalnik, pribor, krožnike in posodo.

Nekatere stvari boste verjetno pozabili, nekatere pa vam ne bodo padle na pamet. Te druge so lahko ključnega pomena za bolj prijetno kampiranja. Da vam malenkosti ne pokvarijo dopusta, je tukaj sedem stvari, na katere na kampiranju ne smete nikoli pozabiti.

1. Močni klini za šotor

Če boste kampirali na kamnitem terenu, poskrbite za debelejše in močnejše kline, ki bodo zagotovili stabilnost in trdnost vašega šotora.

2. Miza in stoli za sedenje pred šotorom

Prinesite prenosno mizo in stole, da boste imeli prijeten prostor za pripravo hrane, obedovanje in druženje pred šotorom.

3. Okrepčilo po postavitvi šotora

Po napornem delu postavljanja šotora si privoščite osvežilno pivo ali priljubljeno pijačo, da si potešite žejo.

4. Aluminijasta folija

Aluminijasta folija je vsestranska pomoč pri pripravi hrane na ognju ali žaru. Hkrati lahko služi tudi kot improvizirano čistilo za žar.

5. Vrvica za sušenje perila

S seboj vzemite vrvico, na katero boste lahko obesili mokre kopalke, brisače in oblačila, da se bodo hitro posušila.

6. Tanka odeja

Kljub vročim dnevom se temperature lahko ponoči precej spustijo, zato imejte pri roki tanko odejo, da vam bo prijetno toplo.

7. Svetilke za noč

Za nočno raziskovanje kampa ali pot do stranišča imejte s seboj svetilke, kot so naglavne svetilke ali baterijske svetilke.

S temi malenkostmi boste bolj pripravljeni na kampiranje in boste lažje uživali v čudoviti izkušnji v naravi. Srečno kampiranje!

vir Foto: Pexels Portal24