7 stvari, ki jih pogosto izgovarjajo samo goljufi

V današnjem svetu nas pogosto obkrožajo tudi goljufi. Nezvestobo ni vedno enostavno skriti, saj se hitro posumi. Vprašanja in dvomi običajno slej ko prej prebijejo na površje. Na primer če vas partner skuša prepričati, bo morda moral delati nadure, bo hitro našel izgovore in razlage. Po pogovoru s strokovnjaki za odnose smo odkrili, da obstaja nekaj posebnih stavkov, ki bodo nezvesto osebo zlahka izdali.

1. “Samo paranoičen si.”

Vaša pomembna oseba vas bo morda skušala pripraviti do tega, da dvomite o lastnem razumu, če za vašim hrbtom počne sumljive stvari. Goljufi to pogosto storijo tako, da rečejo stvari, kot je: “Samo paranoičen si,” če jih skrbi, da boste razkrili nekatere njihove laži. Prevaranti lahko uporabijo to besedno zvezo, da odvrnejo ali razveljavijo partnerjeva čustva, ko se soočijo s sumi.

2. “Ne vem, zakaj delaš tako veliko stvar iz tega.”

Če vas ne poskušajo spraviti v norost, vas bodo morda poskusili prepričati, da ste preveč čustveni. Po besedah nevropsihologa se komentarji, kot je “Ne vem, zakaj delaš tako veliko stvar iz tega”, običajno uporabljajo za zmanjšanje njihovih dejanj ali kakršnih koli dokazov, ki jih morda imaš. S tem lahko goljufi povzročijo, da se njihovi partnerji počutijo nerazumno ali pretirano dramatično.

3. “Zakaj me vedno sprašuješ?”

Goljuf vas lahko tudi poskuša postaviti na vroč sedež, tako da vas obtoži, da ga “vedno” sprašujete. Ljudje, ki varajo, želijo prikriti svoje vedenje in spremeniti stvari tako, da postavljajo agresivna vprašanja in skušajo svojega partnerja spraviti v nepriliko. Naredili bodo vse, kar lahko, da skrijejo stvari in čutijo, da njihov partner nima pravice spraševati njih ali tega, kar govorijo.

4. “Sva samo prijatelja.”

Če ste dvomljivi glede odnosa med vašim partnerjem in drugo osebo, boste morda na koncu slišali običajno racionalizacijo: “Sva samo prijatelja.” Toda čeprav je to lahko res, je to obramba, ki jo goljufi pogosto uporabljajo kot izgovor, da skrijejo svoje laži. V kontekstu nezvestobe se lahko uporabi za zmanjšanje obsega razmerja.

5. “To je bila samo službena stvar.”

Nezvestoba se običajno skriva pod okriljem poklicnega življenja. Tako lahko nekdo, ki vara, izgovori besedne zveze, vključno z “To je bila samo služba” ali “Delal sem pozno”, da bi pojasnil svoje odsotnosti. To so pogosti alibiji, ki zlahka prikrijejo čas, preživet z nekom drugim.

6. “Zakaj mi ne zaupaš?”

Zaupanje je pomemben del vsakega odnosa. Če vaša pomembna oseba vara, vas bo morda poskušala prepričati, da so vaše “težave z zaupanjem” dejanska težava. To projicirajo na svojega partnerja in ga krivijo za sumničavost. Postavljanje vprašanj, kot je “zakaj mi ne zaupaš?” prav tako pomaga prevarantu premakniti pozornost z njih in njihove nezvestobe. Če obračate ploščo in govorite o svojem pomanjkanju zaupanja, lahko pozornost odvrnete od njihovih dejanj.

7. “Ne morem več.”

Če se vaš partner boji, da bi njihove laži morda prišle na dan, lahko celo namigne, da se bo z vami razšel. Namesto da bi prevzeli odgovornost, pa vam bodo dali občutek, da ste sami krivi in da je “tvoje nenehno nerganje preveč”. Goljuf želi skriti stvari, zato je veliko lažje obtožiti kot prevzeti odgovornost. Uporabljajo grozeče stavke, kot je ‘Ne morem več’, kar lahko povzroči strah pri partnerju in lahko popusti.

vir Foto: Freepik Portal24