75 odstotkov parov se je po tej pesmi ločilo

ByAna Koren

31. januarja, 2023 ,

Raziskava: 75 % parov, ki so za svoj prvi ples izbrali to pesem, se je ločilo

Pogosto je pri porokah, eden najbolj pričakovanih trenutkov dneva, prvi ples. Mladoporočenca skrbno izbereta pesem, ob kateri bosta prvič zaplesala kot zakonca. Glasbene izbire so običajno tiste, ki imajo v njunem odnosu posebno simboliko.

Po raziskavi portala OnBuy se zdi, da ima pesem za prvi ples veliko večji pomen. Rezultati raziskave so pokazali, da so imeli mladoporočenci, ki so za svoj prvi ples izbrali določene pesmi, srečne zakone. Nekatere pesmi niso prinesle sreče in so se poroke končale z ločitvijo.

Cilj raziskave je bil ugotoviti, ali obstaja povezava med stopnjo ločitev in pesmimi, ki sta jih mladoporočenca izbrala za svoj prvi ples. 5544 ljudi po vsem svetu so vprašali, katero pesem so izbrali in kakšen je njihov trenutni zakonski status.

Je pesem One Direction kriva za večino ločitev?

Pridobljeni podatki so pokazali, da je najbolj priljubljena skladba za prvi ples Can’t Help Falling In Love Elvisa Presleyja z 10,48 odstotka glasov. Raziskava je tudi pokazala, da je pesem, ki največkrat osreči zakon, Can You Feel The Love Tonight Eltona Johna, saj je kar 77 odstotkov tistih, ki so jo izbrali, ostalo poročenih.

Če gre verjeti tej raziskavi, obstaja večja verjetnost, da par ostane poročen, če svoj prvi ples zapleše na Disneyjevo pesem, kar je potrdilo več kot 70 odstotkov anketiranih parov, ki so še skupaj. Pesmi, ki sta prinašali zakonsko srečo, sta bili tudi Isn’t She Lovely Stevieja Wonderja in The Way You Look Tonight Franka Sinatre.

Pesem, ki se je končala z največ ločitvami, je bila Little Things skupine One Direction. Ločilo se je 75 odstotkov parov, ki so izbrali to pesem. Na nepriljubljenem seznamu za One Direction sledita I’m Yours Jasona Mraza in Chasing Cars Snow Patrol.

Verjamete, da lahko izbira pesmi za prvi ples vpliva na zakonsko življenje?

Foto: Pexels