8 načinov, kako pregnati žalost in izboljšati svoje razpoloženje

ByAna Koren

29. aprila, 2023
Foto: Pexels

8 načinov, kako pregnati žalost in izboljšati svoje razpoloženje

So časi, ko vas prevzame žalost. Toda ali žalost pomeni, da je to zgodnji znak depresije? Brez skrbi, upoštevajte te nasvete, da ne boste več žalostni.

Ne moremo biti vedno veseli. So trenutki, ko stvari ne gredo tako, kot bi pričakovali. Morda ne boste prejeli želenega napredovanja ali se vaš otrok spopada z boleznijo. Karkoli vas lahko razžalosti. Žalost je nekaj, kar ljudje običajno povezujejo z depresijo. Ne motijo ​​se, saj je žalost lahko simptom depresije. Vendar to ne pomeni, da ste vsakič, ko se počutite slabo, depresivni.

Žalost ali depresija

Žalost je odziv na nekaj negativnega, kar se je morda zgodilo, medtem ko je depresija stanje duševnega zdravja in je več kot le občutek žalosti. Pomembno je prepoznati in raziskati občutke svoje žalosti ter ukrepati. To je potrebno, ker lahko dolgotrajna žalost vpliva na vaše vsakodnevne dejavnosti.

Kar zadeva depresijo, je to klinično stanje, ki običajno vključuje vztrajno in močno žalost ali izgubo zanimanja za dejavnosti, v katerih ste prej uživali. Drugi simptomi depresije lahko vključujejo motnje spanja, spremembe v apetitu, občutke ničvrednosti ali krivde, težave s koncentracijo in misli o samomoru.

Načini, kako prenehati biti žalosten

1. Pogovorite se z nekom

Lahko vam pomaga, če se z nekom pogovorite o tem, kar vas muči. To je lahko prijatelj ali družinski član. Pogovarjanje o svojih občutkih vam lahko pomaga pridobiti drugačen pogled in najti nove načine za obvladovanje. V vaše življenje lahko vrne srečo.

2. Preženite negativne misli

Strokovnjak pravi, da negativne misli lahko prispevajo k občutkom žalosti. Poskusite prepoznati in prepoditi ​​negativne misli, ko se pojavijo. Nadomestite jih z bolj pozitivnimi in realističnimi mislimi.

3. Naredite nekaj ustvarjalnega

Naj bo to pisanje, slikanje ali predvajanje glasbe, ukvarjanje z ustvarjalnimi dejavnostmi je lahko terapevtski način za obdelavo vaših občutkov in izboljšanje razpoloženja. Torej, pokažite svojo ustvarjalno stran.

4. Vadite samooskrbo… več na Princesa.si

Foto: Pexels