8 nasvetov za izboljšanje flirtanja in zapeljevanja

ByAlenka Mirnik

29. februarja, 2024 , ,
Foto: Freepik

8 nasvetov za izboljšanje flirtanja in zapeljevanja

Za razumevanje odtenkov neverbalnih signalov privlačnosti in znanosti o flirtanju je treba preučiti izvor naše telesne govorice. Isti neverbalni znaki, ki so jih uporabljali naši prazgodovinski predniki, so pomembni tudi danes.

Ta priročnik se osredotoča na sporočila, ki jih posredujemo z govorico telesa, ko privlačimo potencialne partnerje, in poudarja lastnosti, kot so odprtost, neškodljivost, zanimanje, dostopnost in plodnost. Ključni vidiki, ki jih obravnava, so:

  1. Dva ključna namiga za ustvarjanje pozitivnega vtisa ob prvem vtisu.
  2. Osem učinkovitih namigov za flirtanje.
  3. Razlike v stilih flirtanja med moškimi in ženskami.
  4. Najpomembnejši znak privlačnosti, ki se razlikuje med spoloma.

Prvi vtis

Po mnenju antropologinje Helen Fisher z Univerze Rutgers je za oceno fizične privlačnosti potrebna le sekunda. Privlačna govorica telesa vključuje:

  • Dostopnost: Odprta telesna govorica, kot so nasmeh, razkrečene roke in noge ter pogled navzgor, je privlačna za oba spola.
  • Plodnost**: Evolucijsko gledano so znaki plodnosti in mladosti privlačni. Moški lahko to poudarijo z močno držo, širokim stališčem in vidnimi rokami. Ženske lahko poudarijo plodnost tako, da pustijo spuščene lase, nagnejo glavo, da razkrijejo feromone in pokažejo zapestja.

Obvladovanje teh namigov lahko pusti trajen vtis.

Tehnike zapeljevanja

Ko nas nekdo privlači, se pojavijo telesne spremembe, kot so rdečkasta lica in nabrekle ustnice, kar poveča našo privlačnost. Če želite izboljšati svoje spretnosti flirtanja:

Nasvet za flirtanje št. 1: Priklonite se

Nagibanje v smeri kaže na zavzetost in zanimanje, kar je še posebej učinkovito v skupinskem okolju, ko želite pokazati zanimanje za določeno osebo.

Nasvet za flirtanje #2: Nagibanje glave

Nagibanje glave kaže na zanimanje in zavzetost ter zagotavlja, da ohranjate očesni stik in niste videti raztreseni.

Nasvet za flirtanje #3: Pigmalion efekt

Komplimenti so lahko močni motivacijski dejavniki, pogosto bolj učinkoviti kot denarne nagrade. Ta koncept podpira študija, ki jo je vodil profesor Norihiro Sadato, v kateri so udeleženci, ki so bili pohvaljeni, pokazali boljše rezultate pri nalogi kot drugi. To je del Pigmalionovega učinka, pri katerem pozitivne pripombe spodbujajo ljudi, da izpolnijo ta pričakovanja…več na Govorica telesa.

Foto: Freepik; Portal24