Skupina ABBA je bila ustanovljena leta 1972. Osvojila je srca milijonov oboževalcev po vsem svetu in prodala približno 385 milijonov plošč.

S svojimi uspešnicami, kot sta “Mamma Mia!” in “Dancing Queen”, se je švedska glasbena skupina ABBA v četrtek vrnila na oder, čeprav v posebni izvedbi in sicer z digitalnimi avatarji na odru.

Skupina Abba tj. Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Faltskog in Anni-Frid Lyngstad, so s pomočjo digitalne tehnologije za zajem gibanja oživeli na odru kot digitalne različice samih sebe. Njihov zadnji skupni nastop v živo je bil pred približno 40-imi leti.

ABBA avatarji na odru (Foto: NYT)

Koncertna turneja, ki se uradno začne v petek, je del izjemno uspešne vrnitve skupine, ki se je novembra lani zavihtela na vrh lestvic z ambumom “Voyage”, prvim albumom po 40 letih mirovanja skupine.

Skupina ABBA je bila ustanovljena leta 1972. Osvojila je srca milijonov oboževalcev po vsem svetu in prodala približno 385 milijonov plošč.

Razšli so se v zgodnjih osemdesetih letih prejšnjega stoletja, več let pa so krožile govorice, da se bodo slej ko prej ponovno združili na odru.

“ABBA nas ni nikoli zapustila,” je novinarjem dejala Agnetha Faltskog.

Na vprašanje, ali je to zdaj za skupino “to”, je Agnetha Lyngstad za Reuters odgovorila: “Odvisno, kako dolgo bomo ostali živi … če bomo imeli srečo.”

“Mislim, da ne bomo naredili še enega albuma … a nikoli ne reci nikoli,” je dodal Andersson.

“Avatarji živijo še naprej,” je rekel Ulvaeus.

Vir: Reuters

Naslovna fotografija: Reuters/Henry Nicholls