Adidas ne ve, kaj bi s tisočimi Yeezy supergami

ByA.K.

5. marca, 2023

Adidas ne ve, kaj bi s tisočimi Yeezy supergami

Nekaj mesecev po prekinitvi vezi z reperjem in modnim oblikovalcem Kanyejem Westom je nemško podjetje Adidas opozorilo, da se sooča z velikimi izgubami. Sodelovanje so prekinili zaradi Westovega antisemitizma.

Strokovnjaki pravijo, da bo odločitev, za katero je Adidas dejal, da je oddaljena še nekaj mesecev, še posebej zahtevna. Podjetje se namreč na vsakem koraku sooča z etičnimi in finančnimi vprašanji.

Novo imenovani izvršni direktor Bjørn Gulden je dejal, da podjetje morda ne bo prodalo nobenega od svojih obstoječih izdelkov. Analitiki so ocenili, da so izdelki vredni od 300 do 500 milijonov dolarjev. Podjetje je dejalo, da bi lahko letos izgubilo kar 1,3 milijarde dolarjev prihodkov in 530 milijonov dolarjev dobička iz poslovanja. 

Analitik Wedbush Tom Nikic poudarja, da je imela blagovna znamka Yeezy skoraj 2 milijardi dolarjev prihodkov na leto. Rekel je: “To je res velik, pomemben del (Adidasovega) poslovanja.”

Podjetje je prekinilo sodelovanje

Športni velikan Adidas je prekinil sodelovanje z reperjem Kanye Westom, znanim kot Ye. Pri Adidasu so dejali, da “ne tolerirajo antisemitizma in kakršne koli druge vrste sovražnega govora”. Sodelovanje blagovne znamke Adidas Yeezy z Westom je bilo pod drobnogledom potem, ko je na pariškem tednu mode pokazal dizajn majice “White Lives Matter”… več tukaj.

Analitik Tom Nikić trdi, da lahko Adidas še vedno napreduje z načrtom za prodajo znižanega blaga brez oznake. “Ampak to je odkrito tvegan predlog,” je dejal Nikić. “To bi se jim lahko izognilo z vidika PR. Še vedno bi bilo videti, kot da so profitirali od sodelovanja z nekom, ki je dajal odkrite antisemitske izjave,” je dodal.

Razprodaja… več na Princesa.si