Albanija z dramatičnim izenačenjem v zadnjih minutah šokirala Hrvaško

Nogomet [Foto: Freepik]

Albanija z dramatičnim izenačenjem v zadnjih minutah šokirala Hrvaško

V napeti tekmi skupine B v Hamburgu je Albanija dosegla senzacionalno dvominutno vrnitev proti Hrvaški, pri čemer sta obe ekipi na dveh tekmah osvojili le po eno točko in tako ostajata v negotovem položaju.

Tekma se je začela z zgodnjim vodstvom Albanije, ko je v 11. minuti zadel Qazim Laçi. Hrvaška je odgovorila šele v drugem polčasu, ko je Andrej Kramarić v 74. minuti izenačil rezultat. Le dve minuti kasneje je Hrvaška prešla v vodstvo po avtogolu albanskega branilca Klausa Gjasule.

Kljub kaotičnemu razpletu tekme je Albanija uspela izenačiti v dramatični 95. minuti, ko je Klaus Gjasula, ki je prej zadel v lastno mrežo, popravil svojo napako in zadel za končni rezultat 2:2. Ta zadetek je zlomil hrvaška srca in ohranil upanje Albanije za napredovanje v osmino finala.

Naslednja tekma skupine bo v četrtek, ko se bosta pomerili Italija in Španija.

Rezultat:
Hrvaška 2-2 Albanija

11′ Qazim Laçi (ALB)
74′ Andrej Kramarić (CRO)
76′ Klaus Gjasula (ALB, avtogol)
95′ Klaus Gjasula (ALB)

[Vir: Euronews]; Portal24; Foto: Freepik

Ne spreglejte…

Hamburg na dlani: Kultura, avanture in okusi

Hamburg, drugo največje mesto v Nemčiji, je pravo urbano središče, ki združuje zgodovino, kulturo in modernost. Mesto, znano po svojem živahnem pristanišču in bogati pomorski dediščini, ponuja nešteto možnosti za obiskovalce. Če se odpravljate v Hamburg, je tukaj vodnik, kaj pogledati, početi in jesti v tem čudovitem mestu.

Kaj pogledati v Hamburgu?

Pristanišče Hamburg (Hamburger Hafen): Ena izmed najbolj znanih znamenitosti mesta je njegovo pristanišče, ki je eno največjih na svetu. Pristanišče ponuja čudovite razglede, še posebej ob sončnem zahodu. Vredno je obiskati tudi muzejsko ladjo Cap San Diego in ladjo Rickmer Rickmers… več tukaj.