Aleksandra Pivec bo prokuristka Vinaga

Podjetje Vinag 1847 bo kot prokuristka pomagala voditi Aleksandra Pivec, predsednica stranke Naša dežela in uspešna a žal odstopljena bivša ministrica. Prokuristka podjetja bo tudi Barbara Bradač, direktorica Vinaga pa ostaja Maruša Švelc.

Pred tremi leti je nekdanjo mariborsko vinarsko družbo Vinag, vključno z vinsko kletjo v središču mesta in večino vinogradov v Košakih, Jarenini in Svečini v stečajnem postopku za milijon evrov kupilo podjetje Metalka Commerce . Podjetje želi “pospešiti razvoj vinskega turizma in vinarstva pod blagovno znamo Vinag”. Zato s ponedeljkom kot prokuristka v podjetje vstopa Aleksandra Pivec, nekdanja kmetijska ministrica in podpredsednica vlade Janeza Janše.

Ziherl: Pivčeva bo dala svoj pečat Vinagu

Iz podjetja Vinag 1847, ki je v popolni lasti Metalke Commerce, se umika direktor Franc Ziherl. Ziherl je sicer predsednik uprave Metalke Commerce. Za Večer je potrdil, da bo Podjetje Vinag 1847 skupaj z Marušo Švelc, sicer direktorico Vinaga in članico uprave Metalke Commerce, vodila Pivčeva.

Pivčeva bo s “svojim vinogradniškim znanjem in kompetencami dala svoj pečat Vinagu 1847. Sodelovala bo tudi pri vodenju tako turističnega kot vinogradniškega segmenta,” je prepričan Ziherl.

Vir: Siol/Večer

Foto: Aleksandra Pivec Twitter

By A.K.

Komentar: