Nova vlada namerava resor infrastrukturnega ministrstva razdeliti na dva dela. Na ministrstvo za infrastrukturo ter na ministrstvo za podnebje in energijo. Kumer, novi minister, bo tako vodenje infrastrukturnega ministrstva prevzel le do reorganizacije vlade po novem predlogu zakona o vladi.

V izjavi za medije pred zaslišanjem je Kumer dejal, da bo sprva prevzel vodenje vseh področij, ki spadajo pod resor infrastrukture. Pri čemer bodo zaradi danih okoliščin energetske draginje posebno pozornost namenili področju energetike. Vmesni čas do reorganizacije vlade, ko naj bi Kumer prevzel vodenje novega ministrstva za podnebje in energijo, pa bodo izkoristili, da “od znotraj” razdelijo vsebinska področja, ki bodo nato v pristojnosti posameznega ministrstva.

Alenka Bratušek, sekretarka?

Ministrstvo za infrastrukturo bo nato predvidoma prevzela Alenka Bratušek, ki je resor vodila že v času vlade Marjana Šarca. O tem, ali bo v tem vmesnem času zasedla mesto državne sekretarke na infrastrukturnem ministrstvu, pa je Kumer dejal le, da “po zadnjih informacijah kaže zelo dobro, da bi privolila v to“.

Vir: MMC RTV Slovenija

Foto: Alenka Bratušek Twitter