Alfa Romeo Junior: Prihaja poleti, začetna cena 39.000 evrov

Junior [Foto: Alfa Romeo]

Alfa Romeo Junior: Prihaja poleti, začetna cena 39.000 evrov

Alfa Romeo predstavlja svoj prvi električni avtomobil, model Junior, ki bo na voljo to poletje z začetno ceno okoli 39.000 evrov. Poljski križanec, prvotno imenovan Milano, ima baterijo s kapaciteto 54 kWh in v najbolj varčni različici doseže do 402 kilometra dosega.

Standardna različica Elettrica in Speciale launch edition, ki se začne pri približno 41.000 evrih, razvijeta 154 KM, medtem ko vrhunska različica Veloce ponuja 237 KM in ima doseg 346 kilometrov. Elettrica vključuje 18-palčna aerodinamično optimizirana aluminijasta platišča, zadnje parkirne senzorje, sijajno črne pokrove ogledal in LED luči. Notranjost je opremljena z 26-centimetrskim infotainment zaslonom v retro slogu, združljivim s sistemoma Android Auto in Apple CarPlay.

Veloce, s ceno okoli 49.000 evrov, vključuje 50,8 cm diamantno brušena aluminijasta platišča, rdeče zavorne čeljusti, črno streho in masko. Notranjost prinaša električno nastavljive športne sedeže Sabelt, oblečene v črni in rdeči semiš, satelitsko navigacijo, prilagodljivi tempomat in kamero zadaj.

Vsi modeli Junior EV so opremljeni s toplotno črpalko, 11 kW AC polnilnikom, 400-litrskim prtljažnikom in sprednjo shrambo za kable, ki se zgleduje po odlagalnih prostorih starih superšportnih avtomobilov Alfa Romeo.

Od ekskluzivnosti k vključevanju

Novi Junior je predstavljen kot duhovni naslednik modelov Giulietta in Mito, ponuja cenovno dostopnost s prvovrstno privlačnostjo in vozno izkušnjo, ki bo pritegnila novo generacijo Alfist. Šef Alfe Romeo, Jean-Philippe Imparato, je poudaril, da Junior znamko popelje “od ekskluzivnega do vključujočega”. Junior meri 4170 mm v dolžino, 1780 mm v širino in 1500 mm v višino, z drznimi oblikovalskimi potezami, ki se vračajo k starim Alfam, kot so razširjeni blatniki, ‘coda tronca’ zadnji del in luči, ki jih navdihuje SZ.

Različica Veloce, označena kot “najbolj vozna” v ponudbi, je opremljena z diferencialom z omejenim zdrsom Torsen, sprednjimi in zadnjimi stabilizatorji, in visokozmogljivimi pnevmatikami. Alfa trdi, da ima Junior “najmanjšo težo v segmentu in optimalno porazdelitev mase”, kar prispeva k “najboljši vozni dinamiki v razredu”.

Junior je na voljo z električnim ali blagim hibridnim bencinskim pogonom. Hybrid različica združuje 1,2-litrski trivaljni bencinski motor s 48 V zaganjalnikom in električnim motorjem z 28 KM za skupno moč 134 KM. Standardno je opremljen s pogonom na prednji kolesi, kasneje pa bo na voljo tudi različica s pogonom na vsa kolesa.

V naslednjih šestih mesecih bo Junior predstavljen na 28 trgih, kar pomeni pomemben korak za Alfo Romeo pri prehodu v električno prihodnost.

[Vir: IndexHR]; Portal24; Foto: Alfa romeo