Alfa Romeo: Prve slike kompaktnega križanca Project Kid

ByAna Koren

11. septembra, 2023

Alfa Romeo: Prve slike kompaktnega križanca Project Kid

V avtomobilskem svetu so se pojavile razburljive novice, saj so se na spletu pojavile izjemno pričakovane slike novega kompaktnega križanca Alfa Romeo. Projekt Kid, kot je bil sprva poimenovan, je zdaj dobil svojo prvo podobo in razkril, da bo najmanjši SUV proizvajalca avtomobilov doslej.

Slike, čeprav nekoliko zamegljene, nam nudijo prvi vpogled v prihajajočo Alfo Romeo. Na prvi pogled ohranja svojo prepoznavno masko Trifoil, vendar je bila značka Alfa Romeo prestavljena na pokrov motorja, kar nas spomni na BMW. Zlovešči in prodorni učinek žarometov ostaja. Zdi pa se, da Alfa sledi trendu deljenih žarometov, ki ga lahko opazimo pri številnih drugih proizvajalcih.

Sprednji odbijač je obdelan s sekundarno rešetko, kar nakazuje, da bo ta kompaktni križanec verjetno na voljo s plinskim ali hibridnim pogonom. Več informacij o slednjem pričakujemo v prihodnosti. Profil in oblika ohranjata bogato podrobnosti, kar je značilno za večje modele, kot je Tonale.

Medtem ko večina razkritih slik prihaja iz digitalne instrumentne plošče, pa nam zadek križanca ponuja tradicionalen videz znamke Alfa Romeo. Tanke zadnje luči skupaj z izklesanimi vrati prtljažnika ustvarjajo prestižni vtis, vendar so podrobnosti težko razpoznavne zaradi zamegljenih slik.

Infografika za polnjenje baterije

Ena od najbolj zanimivih ugotovitev je infografika za polnjenje baterije, ki nakazuje vsaj hibridni pogon. Čeprav ne bo tako ekstremen kot Alfa Romeo 33 Stradale. Pričakujemo različne možnosti pogona, saj bo Project Kid delil platformo z Jeepom Avengerjem. Platforma, ki jo je razvila skupina Stellantis, omogoča tako električni pogon kot pogon na notranje zgorevanje. Slednje pa bo zadovoljilo različne potrebe voznikov.

Nekatere govoričenja so nakazovala, da se bo ime Alfetta vrnilo kot električna kombilimuzina, vendar se zdi bolj verjetno, da bo to ime povezano s kompaktnim križancem. Alfa Romeo je pojasnila, da je poimenovanje novega modela uporabila kot marketinški trik, da bi vzbudila zanimanje pred njegovim razkritjem leta 2024. To ime bi se zdela primerna za najmanjši SUV v njihovi liniji.

To pa je šele začetek Alfine električne revolucije, saj pričakujemo, da bodo tudi modela Giulia in Stelvio v prihodnjih letih prešla na električni pogon. Z novim kompaktnim križancem Alfa Romeo Project Kid pa se obeta novo poglavje v zgodovini te ugledne italijanske avtomobilske znamke. Ostajamo nestrpni in radovedni, da izvemo več o tej obetavni novosti.

Foto: Alfa Romeo

Portal24