Novi Alfa Romeo Tonale PHEV

Razvoj tehnologije priključnih hibridnih baterij pomeni, da je novinec znamke Alfa Romeo odličen predlog, na cesti namreč zagotavlja rezultate na številnih ključnih področjih. Alfa Romeo trdi, da bo Tonale SUV njihov najbolj priljubljen model v prihodnjih letih in da bo ta priključnohibridna različica predstavljala vsaj polovico njihove prodaje.

Tonale ima veliko solidnih tekmecev PHEV v obliki najnovejšega BMW X1, plus Mercedes GLA, Audi Q3 in Volvo XC40.

Njegova nizka stopnja davka v naravi je posledica razmeroma nizkih emisij CO2, 26 g/km. Baterija ima s 15,5 kWh električni doseg 70 kilometrov. 

Alfa Romeo pričakuje, da bo Veloce najbolj priljubljena oprema. Čeprav je ta nižja od zmogljivejšega BMW X1 xDrive30e M Sport, ima še vedno obsežen seznam standardne opreme. 

Na voljo je 10,25-palčni zaslon na dotik, brezžična povezljivost Apple CarPlay in Android Auto , 12,3-palčna digitalna armaturna plošča in brezžično polnjenje pametnega telefona ter številni varnostni sistemi.

Kabina PHEV se ne razlikuje od kabine modela z blagim hibridom. Vozilo je razmeroma dobro sestavljeno ima elemente, kot so volan, ki izhaja iz Giulie in aluminijaste ročicem ki so lepi dodatki.

Informacijsko-razvedrilni sistem je prav tako preprost za uporabo. Pod njim so tudi fizična stikala za klimatsko napravo. Prostornosti v kabini je tudi spodobno, prtljažnik je s 385 litri povprečne velikosti.

Tonale PHEV je osredotočen na učinkovitost, ker je Alfa, to združuje z ostro vozno dinamiko. Pogonski sklop sestavlja 1,3-litrski turbobencinski in dva elektromotorja, torej štirikolesni pogon

Na voljo je veliko moči, s skupno močjo 271 KM, ki omogoča pospešek od 0 do 100 km/h v 6,2 sekunde. Je tudi nenavadno glasen, ker je na trenutke malo turbo plapolanja in brnenja elektromotorja. 

vir in foto