Ali bo Mercedesova podznamka EQ kmalu preteklest?

Najmlajša Mercedesova podznamka EQ, za katero so mnogi mislili, da bo postala samostojna znamka, bi lahko kmalu postala preteklost.

Podznamko EQ ukinili do konca prihodnjega leta. In razlaga je samoumevna. Mercedes je namreč elektrifikacijo sprejel z odprtimi rokami in si želi, da bi električni avtomobili postali nekaj vsakdanjega. Navsezadnje so že izrazili namero, da bodo postali znamka izključno električnih avtomobilov. 

Mercedes je podznamko EQ predstavil leta 2016 in jo uporabil za vse svoje električne modele. Do danes se jih je nabralo kar nekaj. Glede na trenutno stanje pa naj bi kmalu prišlo še nekaj, kot sta Smart EQ in EQG.

“S ciljem, da bi naša matična znamka Mercedes-Benz do konca desetletja postala popolnoma električna, bomo pozicioniranje vozil in s tem uporabo znamke prilagodili času, vendar je za podrobnosti na tokrat,” je povedal tiskovni predstavnik podznamke EQ. 

Mercedes ni edini, ki je lansiral ločeno podznamko za električna vozila. Tako BMW električno ponudbo prinaša v okviru podznamk, Volkswagen ima ID, Audi pa je na pol poti s končnico e-tron. Najbolj negotov je položaj pri Volkswagnu. Težko je verjeti, da bo z elektrifikacijo ostala le linija ID in da bodo legendarna imena, kot so Golf, Passat in Polo, končala v predalu. 

vir Foto: Mercedes

Ne spreglejte…

Novi razred E – zadnji novi Mercedes na fosilna goriva

Novi razred E je zadnji Mercedesov model motorja z notranjim izgorevanjem.  Izhod iz sistema z motorji z notranjim zgorevanjem je pri Mercedesu vse bližje. Naslednja generacija razreda E na trg še prihaja z dizelskimi in bencinskimi motorji. Vsi ostali modeli bodo postopoma postavljeni na novo e-platformo.

“Kot stvari stojijo danes, je razred E s svojimi izpeljankami zadnji model Mercedes-Benz , ki je bil zgrajen na čisti platformi motorja z notranjim izgorevanjem,” pravi Mercedesov vodja razvoja Markus Schäfer… več tukaj.

By A.K.

One thought on “Ali bo Mercedesova podznamka EQ kmalu preteklest?”

Komentar: