Ali je glutation novi retinol brez stranskih učinkov?

ByAna Koren

22. aprila, 2023 , ,

Ali je glutation novi retinol brez stranskih učinkov?

Glutation je nova zamenjava za retinol. Vsake toliko časa se nekatere sestavine lepotnih izdelkov razširijo zaradi svojih izjemnih rezultatov. Ne glede na to, ali gre za hialuronsko kislino, bakuchiol , retinol ali fermentirane sestavine, nenehno spoznavamo nove molekule. Znanstvena odkritja nam pomagajo rešiti specifične težave s kožo. Tokrat raziskujemo vse, kar morate vedeti o glutationu, naravno pomlajevalni molekuli.

Kaj je glutation?

Je naravni antioksidant, ki ga najdemo v zelo zdravih živilih, kot so artičoke, šparglji, avokado, brokoli in špinača. Znan je predvsem kot prehransko dopolnilo. Toda naravno se nahaja tudi v vašem telesu. Pomaga zaščititi kožo pred škodljivimi okoljskimi dejavniki. Kot vse dobre stvari, kot sta kolagen in elastin, se tudi njegova zaloga s staranjem zmanjšuje.

Zakaj imamo radi glutation?

V kozmetičnih pripravkih pomaga proti prezgodnjemu staranju. Pomaga posvetliti in izenačiti ten kože z zmanjšanjem proizvodnje melanina, ki je odgovoren za razbarvanje in hiperpigmentacijo. Zaradi tega je idealna sestavina izdelkov proti hiperpigmentaciji.

Poleg tega glutation kot antioksidant ščiti vašo kožo. Ima sposobnost nevtralizacije prostih radikalov, nestabilnih molekul, ki lahko poškodujejo celice in prispevajo k procesu staranja. Z zmanjševanjem oksidativnega stresa prispeva tudi k zmanjšani izgubi kolagenskih in elastinskih vlaken ter ohranjanju elastičnosti in čvrstosti kože.

Za razliko od retinola, ki zmanjšuje vidne gube, jih glutation preprečuje. Izboljšuje zdravje celic in upočasnjuje staranje. Ščiti kožo pred oksidativnimi poškodbami in ohranja beljakovinska vlakna. Zaradi svojih lastnosti se zdi odlična sestavina za preprečevanje drobnih linij in gub.

Kaj pravijo strokovnjaki?… več na Princesa.si