Ali poznate razliko med BB kremo in CC kremo?

ByAna Koren

29. decembra, 2022 ,

Ali poznate razliko med BB kremo in CC kremo?

Če niste ljubiteljica težkih ali gostih podlag ali imate raje skromnejše ličenje, sta BB in CC kremi izbira za vas. Lahki izdelki za polt so za lepši videz vaše kože naravnost odlični. Poleg tega jih je zelo enostavno nanesti. BB in CC kreme imajo vsaka svoje edinstvene prednosti, zato morate pri izbiri med njimi poznati nekaj ključnih razlik.

Kaj je BB krema?

BB kreme (znane kot lepotni balzami, angl. “beauty balsam”) so običajno bolj lahke. Vsebujejo sestavine, ki so dobre za vašo kožo in nudijo polno prekrivnost. S poudarkom na prednostih nege kože, BB kreme pogosto vsebujejo SPF in vlažilne sestavine, kot je npr. hialuronska kislina.  

Za kaj se uporablja BB krema?

Čeprav zagotavljajo večjo pokritost kot obarvana vlažilna krema, ne pričakujte, da bo vaša BB krema isto kot podlaga, ki nudi popolno prekrivanje. Poudarek je bolj na obravnavi izzivov glede nege kože in zagotavljanju videza ličil brez ličil. 

Kaj je CC krema?

CC kreme pomagajo popraviti barvo polti ( angl. “color correctors”) in zagotavljajo večjo prekrivnost kot BB kreme. Tako kot kreme BB so tudi te pogosto prepojene s sestavinami, ki pomagajo izboljšati zdravje kože. 

Za kaj se uporabljajo CC kreme?

CC kreme naj bodo vaša izbira, če želite izravnati rdečico ali neenakomeren ten kože. Pomagajo lahko prekriti temne madeže in akne. Pogosto imajo tudi dodatne prednosti za nego kože, kot je denimo SPF.  

BB krema proti CC kremi: Kakšna je razlika?

Kot smo že omenili, je glavna razlika med BB in CC kremami stopnja prekrivnosti in barvna korekcija, ki ju ponujata. 

BB kreme se po navadi bolj osredotočajo na zdravje kože, medtem ko CC kreme po navadi delujejo podobno kot podlage, ki vsebujejo sestavine za nego kože. 

Ali lahko uporabljate BB kremo in CC kremo skupaj? 

Ni nujno, da imate obe kremi na polici. Vendar pa imata kremi BB in CC nekoliko različne namene, zato vam lahko uporaba obeh pomaga izboljšati vašo polt. Oba izdelka lahko nanašate z rokami, vlažno lepotilno gobico ali čopičem. 

Začnite z BB kremo, da bo vaš obraz zasijal od znotraj. Na predelih, kjer želite prekriti lise ali izravnati rdečico, na vrh dodajte CC kremo.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Bronzer ali Contour: kateri je pravi za vas?

Bronzer ali Contour: kateri je pravi za vas? Ker je na voljo toliko različnih izdelkov za ličenje, je težko vedeti kateri so pravi za vas ali celo, kako razlikovati med nekaterimi od njih. Zlasti med izdelki za polt lahko hitro postane zmeda. Med podlago, bronzerjem, korektorjem, oblikovanjem in poudarjanjem obstaja ogromno različnih načinov za izboljšanje kože z ličili. Da bi vam pomagali bomo razložil razliko med bronzerjem in konturo, dvema osnovnima barvama polti… več tukaj.