Ali poznate skrivnost slastnih lepljivih brownijev?
Ali poznate skrivnost te lepljive slaščice? Ne specite jih preveč in jih, da dodate še lepljivosti in sočnosti prelijte s karamelo, čokolado ali ganachem. Priprava vam bo vzela deset minut. Pecivo se peče 30 minut iz navedenih količin sestavin dobite dvajset koščkov.
Kaj potrebujete:
- 150 g masla
- 75 g rjavega sladkorja
- 150 g navadne čokolade, nalomljene na koščke
- 1 žlica javorjevega sirupa
- 3 jajca
- 125 g belega sladkorja
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 150 g navadne moke
- ½ žličke pecilnega praška
- 3 žlice kakava v prahu, plus več za prah
- 4-6 žlic čokoladno lešnikovega namaza (Nutella)
Postopek
Pečico segrejte na 160 stopinj Celzija. Kvadraten pekač za torte (20 cm) obložite s peki papirjem. Maslo, rjavi sladkor, čokolado in javorjev sirup rahlo stopite na majhnem ognju, dokler ni zmes gladka. Ponev odstavite z ognja.
V veliki skledi stepite jajca in sladkor v prahu, dokler ne postanejo rahli in puhasti, to traja nekaj minut a se splača narediti pravilno. Dodajte vanilijev ekstrakt, nato presejte moko, pecilni prašek in kakav ter dodajte čokoladno mešanico iz ponve. Vse skupaj na hitro premešajte in polovico zmesi stresite v pekač. Po mericah nanesite čokoladno-lešnikov namaz in nato po vrhu razporedite preostanek mešanice za brownije. Po želji dodajte še čokoladnega namaza in pecite 30 minut. Zgornji del brownijew bi moral biti strjen in izgledati rahlo razpokan, vendar bo masa pod njim še vedno rahlo nihala.
Vzamite iz pečice in pustite, da se preden ga razrežete na kvadratke popolnoma ohladi. Po vrhu potresite s kakavom ali sladkorjem v prahu. V nepredušni posodi bo zdržal 3 dni, a le ob primeru, da ga ne pojeste takoj.
Dober tek!
Foto: iStock