Ali vzpon desnice res ogroža evropsko demokracijo in zakaj so te evropske volitve pomembne?

Johanca [Foto: Osebni arhiv]

Ali vzpon desnice res ogroža evropsko demokracijo in zakaj so te evropske volitve pomembne?

Pred nami so izredno pomembne evropske volitve. Evropejci se bomo namreč odločali o poti, po kateri bo Evropa stopala naslednjih pet let. Bomo Evropejci še naprej stopali po ‘progresivni’ poti, ki jo kroji politika, naklonjena ilegalnim migracijam, LGBTQ in zeleni politiki? Ali pa bomo Evropejci tokrat izbrali pot, ki bo politiko, katere ime je sicer napredek, a nas, kot pričajo dogodki po Evropi, pelje v propad, ustavili in smer obrnili? Bomo vendarle večinsko izbrali politike, ki bodo Evropo obranili pred masovnimi ilegalnimi vstopi, pred naraščajočim nasiljem, sovražnim govorom in pred dokončnim propadom demokracije? Bomo ustavili ukinjanje svobode govora in medijev?

Zakaj pišem o ukinjanju demokracije in svobode govora? Preprosto zato, ker se nam vse našteto ne dogaja zgolj na lokalni, slovenski ravni, temveč se nam vse to intenzivno dogaja tudi na globalni ravni. Pojdite na Google in poklikajte večje in uveljavljene medije, preberite prispevke, analize in komentarje.

Pozorni bodite na izbiro besed, ko se govori o ljudeh in politikih, ki mnenj ne delijo s tistimi, ki so naklonjeni ilegalnim migracijam. Ali pa o tistih, ki nasprotujejo tlačenju moških, ali pa tistih, ki menijo, da moški ne sodijo v ženske športe. Ugotovili boste, če seveda še niste, da smo takšni označeni z besedo skrajnež, trdi desničar, ekstremist ipd.. Skratka, tlačijo nas v isti koš kot denimo teroriste in islamske skrajneže.

Se vam zdi to demokratično, je to svoboda govora?

Je to res svoboda govora, če me zaradi tega, ker si drznem misliti drugače, označijo s skrajnežem? Ni, kajne. Se vam ne zdi, da je to etiketiranje drugače mislečih s skrajneži, sovražni govor? Ali ni to ukinjanje demokracije? Seveda je, a ne bodo priznali, saj vendar vladajo, in oni imajo vedno prav! “Prav” imajo tudi, ko javnost preko uveljavljenih medijev hujskajo proti zdravnikom, češ da nič ne delajo in da čakalne dobe zdravniki ustvarjajo umetno.

Ukinili so tudi enakopravnost pred zakonom. Slednje trdim zaradi vseh zavrženih ovadb v primerih, ko se grozi javnim osebam na desni strani političnega prostora. Vse gre skozi, od ‘Janšo je treba ubit’ pa do tega, da si Tomašič zasluži strel v srce, njegova hči pa atentat. Ja, tožilstva ti pozivi in mnogi podobni zapisi groženj na družbenih omrežjih ne ganejo. Precej drugače je na drugi strani, saj za oster pogled in sikanje v Niko Kovač lahko dobiš pogojno kazen. Sovražni govor se dobesedno vzpodbuja, če je namenjen desničarjem in prekomerno zatira, če je namenjen levičarjem. To ni nič drugega kot netenje sovražnosti, proti kateri se levičarji tako ‘levje borijo’.

Nismo skrajni

Nismo skrajni, ker se ne strinjamo z njimi. Nismo skrajni, ker ne želimo živeti v izrojenem svetu, kjer je zloraba otrok sprejemljiva, kjer so ženske pokrite sužnje, kjer ni svobode govora, demokracije in enakosti. Ne morem in ne bom sprejela tega, da me s skrajnežem zmerjajo politiki, novinarji in politični analitiki, ki ne razumejo niti osnov demokracije in svobode govora. Na oblast so se povzpeli z močjo, ki so jo zgradili na sovraštvu. S parolo ‘smrt janšizmu’ so prišli na prestol, skrajnež sem pa jaz?!

In danes so o tem, da bo z vzponom desnice konec demokracije, najbolj glasni tisti, ki so jo že leta nazaj umorili. Demokracijo namreč. Svoboda govora se je pa tudi ob tem že nekajkrat obrnila v grobu.

Nismo skrajni mi, ki imamo stališča takšna, kot jih imamo. Skrajni so tisti, ki drugačna stališča označujejo s sovražnim govorom z namenom utišati drugačno mnenje. Skrajni so tisti, ki za doseganje svojih ne prav plemenitih ciljev izrabljajo državne in mednarodne organe.

Pojdite na volitve, volite ljudi, ki so vam najbližje. Volite ljudi, ki niso skrajno levi in podprite ljudi, ki se zavzemajo za otroke, za življenje, za enakopravnost. Če želimo demokratično Evropo in svobodo govora, enakost pred zakoni, potem je nujno, da Vero Jourevo in njej podobne zamenjajo ljudje, ki razumejo pojma svoboda medijev in svoboda govora. In ker je vse, kar govorijo, ravno obratno od tistega, kar trdijo, je edina resnica to, da je desnica varuh evropske demokracije, varuh Evrope in varuh življenja. Če želimo, da bodo naši otroci in vnuki varni, potem je pravilna odločitev na volitvah res majhno dejanje. Pojdite volit za boljši jutri. Za varno prihodnost. Za svobodo. Za enakopravnost … za življenje.

Johanca

Portal24; Foto: Osebni arhiv