Amazon in Microsoft v Franciji napovedala milijardne naložbe

Foto: Pixabay

Amazon in Microsoft v Franciji napovedala milijardne naložbe

V okviru kampanje “Choose France” sta tehnološka velikana Amazon in Microsoft napovedala obsežne investicije v francosko gospodarstvo, s katerimi bodo ustvarjena nova delovna mesta in izboljšana infrastruktura. Amazon Web Services (AWS) bo v Francijo vložil več kot 1,2 milijarde evrov, s čimer nameravajo okrepiti infrastrukturo za poslovanje v oblaku na območju Pariza. Poteza je del širše strategije podjetja, ki že od leta 2010 v francoske operacije vlaga sredstva, skupaj več kot 20 milijard evrov, in trenutno zaposluje več kot 22.000 ljudi.

Frederic Duval, vodja Amazon France, je izjavil: “Ob 2000 novih delovnih mestih, ki smo jih napovedali letos, bo ta investicija ustvarila več kot 3000 stalnih delovnih mest.” Del sredstev bo namenjen tudi širitvi logistične mreže podjetja v državi. Microsoft se prav tako osredotoča na širitev svoje prisotnosti v Franciji z naložbo štirih milijard evrov, je za francoski časnik Le Figaro povedal Brad Smith, podpredsednik in predsednik podjetja. Smith je poudaril, da bo velik del investicije usmerjen v razvoj tehnologij umetne inteligence, pri čemer bo novi podatkovni center zgrajen v mestu Mulhouse.

Oba tehnološka giganta s tem odgovarjata na naraščajoče povpraševanje po storitvah v oblaku, ki ga spodbuja priljubljenost umetne inteligence. Francija se postavlja kot vodilno središče za umetno inteligenco v Evropi, kar dokazujejo tudi obstoječi raziskovalni centri za AI podjetij kot sta Meta in Google ter obetavni startupi, kot sta Mistral in Poolside.

[Vir: Hina]; Portal24; Foto: Pixabay