Amazon je novi sponzor kolesarske ekipe Jumbo-Visma

Kolesarska ekipa Jumbo-Visma, trenutno druga najboljša ekipa na lestvici UCI, za ekipo UAE Emirates je pridobila pomembnega novega sponzorja – ameriški e-trgovski gigant Amazon. S tem sponzorstvom bo ekipa prejela dodaten finančni vložek v višini približno 15 milijonov evrov letno. Informacijo je v oddaji Today Inside razkril nizozemski tržnik Chris Woerts, ki je to potrdil tudi za belgijske in nizozemske medije. Amazonovo sponzorstvo predstavlja pomembno finančno injekcijo za ekipo, ki bi lahko postala najbogatejša v konkurenci, v kolikor bo zaključena tudi združitev z ekipo Soudal Quick-Step.

Woerts je za belgijski medij Het Laatste Nieuws povedal: “Dogovor z Amazonom je ločena zgodba od združitve med Jumbo-Vismo in Soudal Quick-Stepom, ki seveda še vedno poteka. Gre za dva vzporedna procesa.”

Amazon je s sodelovanjem z Jumbo-Vismo že utrl pot prejšnje leto, ko je ekskluzivno predvajal serijo All-in team Jumbo-Visma na svojih pretočnih kanalih. Kljub novemu sponzorstvu s strani Amazona naj bi dogovor o združitvi Jumbo-Visme s Soudal Quick-Stepom ostal nespremenjen.

V kolikor bosta oba procesa – sodelovanje z Amazonom in združitev z Soudal Quick-Stepom – uspešno zaključena, bi lahko Jumbo-Visma postala najbogatejša ekipa v kolesarski konkurenci s skupnim proračunom več kot 50 milijonov evrov.

Medtem pa slovensko športno javnost zanima predvsem prihodnost Primoža Rogliča, člana Jumbo-Visma. Roglič, ki je del ekipe od leta 2016, ima zdaj proste roke za odločanje o svoji prihodnosti, kljub pogodbi z ekipo do leta 2025. Za njegove storitve naj bi bili trenutno najbolj zainteresirani Lidl-Trek in Movistar.

vir Foto: Jumbo Visma X Portal24