Ameriško italijanska klasika – piščanec Alfredo

ByAna Koren

14. oktobra, 2022
Ameriško italijanska klasika – piščanec Alfredo

Piščanec Alfredo je znana italijanska jed, ki pravzaprav izvira iz ZDA. Pripraviti ga je zelo enostavno in vse je pripravljeno v eni ponvi. Čas, ki ga boste potrebovali za pripravo slastnega obroka je okoli pol ure. Iz navedenih količin sestavin boste dobili štiri obroke.

Sestavine, ki jih boste potrebovali:
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 400 g očiščenih piščančjih prsi
  • sol
  • poper
  • 380 ml polnomastnega mleka
  • 380 ml piščančje juhe
  • 2 stroka česna, zdrobljena
  • 230 g fettuccine testenin
  • 130 ml smetane za stepanje
  • 100 g naribanega sira Parmigiano Reggiano
  • svež peteršilj, sesekljan

Postopek priprave

V veliki ponvi na srednjem ognju segrejte olje. Dodajte piščanca, ki ste ga predhodno začinili s soljo in poprom. Piščanca pecite, dokler ni pečen in zlato rjav, približno 8 minut na vsaki strani. Pustite počivati ​​10 minut, nato pa narežite na večje in debelejše trakove.

V ponev, v kateri ste pekli piščanca, dodajte mleko, osnovo in česen. Začinite s soljo in poprom ter pustite, da zavre. Dodajte testenine in neprestano mešajte 3 minute. Nato pustite, da se testenine skuhajo do al dente po navodilih proizvajalca.

Vmešajte smetano in parmezan, dokler se vse ne poveže. Na majhnem ognju dušite toliko časa, da se omaka zgosti. Odstavite z ognja in vmešajte narezano piščančje meso. Okrasite s sesekljanim peteršiljem in postrezite.

Dober tek!

Foto: iStock