Analitik ESPN: Dončić? Najslabši tranzicijski branilec v zgodovini

ByAna Koren

29. marca, 2023 ,

Analitik ESPN: Dončić? Najslabši tranzicijski branilec v zgodovini

Dallas je prekinil niz porazov in premagal Pacerse s 127:104. Luka Dončić je bil najboljši igralec Mavsov s 25 točkami, sedmimi skoki in šestimi podajami. Dallas je kljub zmagi še vedno izven končnice, mnogi se strinjajo, da je Dončićeva ekipa največje razočaranje v tej sezoni. Poleg tega je veliko takih, ki menijo, da je Slovenec v tej sezoni neprepoznaven. Eden od njih je analitik ESPN Tim MacMahon.

“Nek skavt mi je rekel, da je Luka Dončić najslabši obrambni igralec v tranziciji v zgodovini košarke. Rekel bi, da je to malo pretirano, a ko ga ujamejo vsa ta čustva in začne kričati na sodnike. Ne prečka polovice igrišča, v nekaterih posestih pa sploh ne prečka črte prostih metov. Tako slabo igra v obrambi,” je dejal MacMahon in nato dodal:

“Sproži alarme. Jason Kidd je poskušal. Zamenjava Irvinga je bila poteza v obupu. Kidd in Dončić sta to želela, ker sta bila razočarana nad dejstvom, da je bila ekipa na ravni povprečnosti. Nesrečni si, so največje razočaranje.”

Musa za zgodovino Real Madrida podrl Dončićev rekord

Real Madrid je potrdil spremembo v svoji knjigi rekordov. Luka Dončić ni več igralec, ki je za klub dosegel največ točk v eni sezoni evrolige. Držal ga je s 456 doseženimi točkami iz sezone 2017/18, zdaj je padel na drugo mesto, saj mu je rekord prevzel Džanan Musa.

Pred 23 leti v Bihaću rojeni košarkar je v tej sezoni dosegel točko več od današnjega slovenskega NBA zvezdnika in njegovega vrstnika. Musa je v tej sezoni v povprečju dosegal 15,2 koša na tekmo. Odigral je 30 tekem, le na šestih pa mu ni uspelo doseči dvomestne točke. Najboljše tekme je odigral proti Valencii (28 točk, šest skokov v 28 minutah) in Emporio Armani Milanu (27 točk).

vir Foto: Wikimedia