Andreja Zabret, nekdanja poslanka LMŠ išče novo službo

ByAna Koren

12. januarja, 2023 ,

Andreja Zabret, nekdanja poslanka LMŠ išče novo službo

Andreja Zabret, nekdanja poslanka stranke LMŠ je ena izmed mnogih poslancev, ki so se morali ob prenehanju prejšnjega mandata posloviti od hrama demokracije. 

Andreja Zabret, ekonomistka, ki se je pred politiko karierno ukvarjala s podjetništvom. Čeprav je imela pred nastopom mandata lastno podjetje, je po koncu mandata zaprosila za poslansko nadomestilo. Zabret je nadomestilo prejemala polnih šest mesecev.

Na vprašanje, kaj je v tem času počela, je odgovorila: “V času prejemanja poslanskega nadomestila sem bila še vedno politično aktivna. Svoje znanje in izkušnje sem usmerila v sodelovanje na lokalnem nivoju, hkrati pa sem ves čas aktivno iskala priložnost za novo zaposlitev.”

Nekdanja poslanka je priznala, da do danes kljub svojim izkušnjam nove zaposlitve še ni našla. A ostaja optimistična in prepričana, da ji bo to uspelo.

“Moja pot je usmerjena  v gospodarstvo, iz katerega izhajam. Me pa še vedno zanima tudi politika, kjer bom še naprej aktivno sodelovala,” je še dodala.

vir Foto: Andreja Zabret Twitter

Ne spreglejte…

Robert Golob je dal Bandelliju obljubo, a je ni držal

Marko Bandelli, podjetnik in nekdanji poslanec pravi, da mu je dal premier Golob obljubo, ki je ni držal. Bandelli zdaj pripravlja strategijo za ponovni preboj v parlament

Na lanskih državnozborskih volitvah se je sestava državnega zbora pošteno spremenila. Od poslanskih klopi so se poslovili številni vidni in znani poslanci. Med tistimi, ki je bil med bolj glasnimi in znanimi, je bil tudi Marko Banelli, podjetnik, ki je bil med letoma 2014 in 2018 župan občine Komen, ob nastopu 13. vlade je zasedel položaj ministra za kohezijo. Podjetnik je ministrski položaj kaj hitro zapustil in do leta 2022 opravljal funkcijo poslanca… več tukaj.