Andrew Tate pridržan, osumljen trgovine z ljudmi in posilstva (video)

ByA.K.

30. decembra, 2022
Andrew Tate [Foto: Zajem zaslona]

V Romuniji pridržali Andrewa Tate, osumljen je trgovine z ljudmi in posilstva

Pridržan je Andrew Tate! Romunske oblasti so sporočile, da so včeraj v Bukarešti aretirali kontroverznega vplivneža in nekdanjega poklicnega kickboksarja Andrewa Tata.

Osumljen je trgovine z ljudmi, posilstva in organizirane hudodelske združbe. 

Tate bo skupaj z bratom Tristanom in še dvema romunskima osumljencema pridržan 24 ur, so po preiskavi njihovega doma v Bukarešti sporočili tožilci enote za organizirani kriminal. 

Brata Tate so preiskovali od aprila. “Kaže, da so štirje osumljenci ustvarili organizirano kriminalno združbo z namenom novačenja in izkoriščanja žensk. Prisilili so jih, da za plačilo ustvarjajo pornografske vsebine, namenjene ogledu na specializiranih spletnih straneh. Pri tem bi prejele znatne vsote denarja,” je navedeno v sporočilu za javnost.

Na posestvu so našli šest žensk

Tožilci so povedali, da so našli šest žensk, ki so jih osumljenci spolno izkoriščali. Spomnimo, Tate je slavo prek družbenih omrežij dosegel predvsem zaradi sovražnega govora in številnih mizoginih izjav. Med drugim je dejal, da so ženske delno odgovorne za posilstva in da pripadajo moškim.

“Spolno nadlegovanje je odvratno in neopravičljivo. Vendar, ko te moški pogleda ali ti zažvižga ali vpraša za tvoje ime, to ni nadlegovanje. Ženske že zelo dolgo dajejo seks v zameno za priložnost. To počnejo in niso zlorabljeni. Če se postaviš v situacijo, ko si posiljen, moraš nositi nekaj odgovornosti,” je objavil na Twitterju, vendar so ti tviti zdaj izbrisani. 

Video, v katerem s pasom pretepa žensko

Užival je v uspešni kickboxing karieri in zmagoval na prvenstvih. Izven športa je prvič zaslovel, ko se je leta 2016 v Veliki Britaniji pojavil v Big Brotherju. 

Potem pa se je na spletu pojavil posnetek, v katerem Tate s pasom tepe žensko. Zato so Andrewa vrgli iz resničnostnega šova. Tate je trdil, da je bilo pretepanje del vloge, s katero se je strinjala ženska v videu.

“Iz videa so izrezali zvok, ker se v njem smeji. Izrezali so tudi konec videa, kjer ona vzame pas in me udari nazaj, medtem ko se oba smejiva. Kakšno sranje. To je bilo leta 2012 in zabavali smo se,” je nekoč dejal. Požel je tudi kritike zaradi svojih komentarjev o spolnih zlorabah.

Vir Foto: Zajem zaslona