Anže Logar nepreklicno odstopil kot predsednik sveta SDS

Anže Logar, poslanec Slovenske demokratske stranke (SDS) in ustanovitelj društva Platforma sodelovanja, je potrdil svoj nepreklicni odstop s položaja predsednika sveta SDS. Svet stranke, ki velja za najvišji organ med dvema kongresoma in oblikuje politične usmeritve stranke, je vodil od junija 2017.

Logar je svoj odstop sporočil članom sveta na zadnji seji leta, ki se je začela ob 18. uri. Kljub temu, da je bil še popoldne prisoten na seji državnega zbora, se seje sveta ni udeležil. V izjavi za medije je povedal, da je čas za prevzem odgovornosti in prenos krmila za dobrobit stranke, v imenu svežine in napredka.

Njegova odločitev za odstop je delno povezana z željo po večjem posvečanju kulturi dialoga v slovenskem družbenem okolju preko društva Platforma Sodelovanja. Logar je pojasnil, da bo od sedaj naprej član SDS brez vodilne funkcije, kar bo olajšalo samospraševanje drugih o njegovem delovanju. Potrdil je tudi, da ostaja poslanec in del poslanske skupine SDS, z namenom prispevanja k politiki z zdravim razumom in duhom sodelovanja.

V stranki SDS so bili tiho o podrobnostih današnje seje sveta, ki jo je vodil podpredsednik sveta in poslanec Rado Gladek. Dnevni red je vključeval sprejem zapisnika, aktualne teme, izvolitev nadomestnega člana izvršilnega odbora in druge točke.

Logarjevo oddaljevanje od stranke se je začelo že med kampanjo za predsedniške volitve, ko je kandidiral kot formalno neodvisni kandidat. Njegov odstop s pomembne politične funkcije v SDS prihaja leto dni po njegovem porazu v drugem krogu predsedniških volitev in pol leta po ustanovitvi društva Platforma sodelovanja.

vir; Foto: Polona Avanzo; Portal24