Apple naj bi se z Googlom in OpenAI pogajal za integracijo AI v iPhone

Foto: Pixabay

Apple naj bi se z Googlom in OpenAI pogajal za integracijo AI v iPhone

V svežem razkritju, ki v tehnoloških krogih precej odmeva, je Apple v središču pozornosti zaradi svojih tekočih pogovorov z Google in OpenAI. Te razprave so usmerjene v potencialno vključitev Geminijeve generativne umetnosti inteligence (AI) od Googla in OpenAI-jevega ChatGPT v iPhone naprave. To morebitno sodelovanje bi lahko pomenilo pomemben korak naprej za Apple, saj bi uporabnikom iPhone omogočilo dostop do naprednih AI funkcij neposredno preko njihovih mobilnih naprav.

Apple in Google sta, po poročanju Bloomberga, “aktivno v pogajanjih” glede integracije Geminijeve AI v iPhone. Gemini, del Googlove suite orodij AI, ki vključuje klepetalne robote in pomočnike za kodiranje, je znan po svojih generativnih sposobnostih, čeprav je imel nekaj težav. Google je moral nedavno zaustaviti svojo funkcijo generiranja slik v Gemini, in sicer zaradi netočnosti, kot je napačna upodobitev ustanovnih očetov ZDA. Kljub tem izzivom, so pogovori med Apple in Google še vedno v teku, z možnostjo, da bi Gemini poganjal nove funkcije v programski opremi iPhone, ki bodo izdane kasneje letos.

OpenAI in možnosti integracije ChatGPT

Poleg Googla je Apple vključen tudi v pogovore z OpenAI, raziskovalci za ChatGPT, enega izmed najbolj priljubljenih AI modelov zadnjega časa. Čeprav “stranki še nista določili pogojev ali blagovne znamke sporazuma,” kot navaja Bloomberg, potencialna integracija za Apple naprave obeta vznemirljive možnosti. ChatGPT bi lahko ponudil uporabnikom iPhone nove, napredne načine interakcije z njihovimi napravami, od izboljšane podpore pri tipkanju do naprednega iskanja informacij.

V luči teh pogovorov se zdi, da Apple načrtuje velike korake za svoj operacijski sistem. Z govorom o predstavitvi iOS 18 na svetovni konferenci razvijalcev junija, in obljubami izvršnega direktorja Tima Cooka o predstavitvi funkcij Gen-AI “kasneje letos,” je jasno, da Apple išče načine za ohranjanje svoje inovativnosti in konkurenčnosti na trgu.

Medtem ko so podrobnosti pogovorov še vedno skrivnostne, razkritja Bloomberga kažejo na to, da bi Apple lahko bil na robu velikega preboja v integraciji AI tehnologij v svoje naprave. Z možnostjo dodajanja tako Googlove AI Gemini kot OpenAI-jevega ChatGPT v ekosistem iPhone, Apple signalizira svojo zavezo k zagotavljanju, da bodo njegove naprave ostale na čelu tehnološkega napredka.

Portal24; Foto: Pixabay