Razkrita sta nova iPhone 15 in iPhone 15 Pro

Prihajajoči dogodek družbe Apple, ki bo v septembru je že na obzorju, obljublja pa številne omembe vredne trenutke, ki bodo postali predmet pogovorov po dogodku. Zdi se, da je Apple pripravljen predstaviti vrsto novih izdelkov. Med njimi so iPhone 15, iPhone 15 Pro, Apple Watch 9 in Apple Watch Ultra 2. Poleg tega bodo morda predstavljene slušalke AirPods s priključkom USB-C. Špekulira se celo o novem iPadu mini 7.

Nabor napovedi izdelkov, načrtovanih za 12. septembrsko predstavitev je precej obsežen.

Odziv na domnevno povišanje cene telefona iPhone 15 Pro Max je zelo zaskrbljujoč. Pojavljajo se namigi, da bi lahko bila njegova cena za približno 200 ameriških dolarjev višja od cene predhodnika. Ta predhodnik je iPhone 14 Pro Max. Za tiste, ki pazijo na svoje finance, zlasti v razmerah še vedno nestabilnega gospodarstva, pomeni morebitna začetna cena 1.299 ameriških dolarjev precejšnjo finančno obveznost.

Da bi to poudarili, si oglejmo nedavni primer. Na junijskem dogodku WWDC 2023, ki ga je organiziral Apple, je bila predstavitev naprave Apple Vision Pro sprejeta s precejšnjim pričakovanjem. Udeleženci so izrazili opazno občudovanje. Še posebej so bili navdušeni nad obsežnimi zmogljivostmi tega prostorskega računalnika. Vendar pa je občinstvo zavzdihnilo, ko je Apple razkril ceno Vision Pro, ki je znašala 3.500 ameriških dolarjev.

Izjemna 10-kratna optična povečava v iPhone 15 Pro Max

Med neposrednim prenosom Applovega dogodka je bil odziv občinstva na razkritje cen iPhona 15 sicer nezaznaven. Udeleženci so bili omejeni na ogled Applovih vnaprej posnetih video predstavitev. Zato neposrednih odzivov ni bilo mogoče opazovati. Verjetno se bo podoben scenarij odvil, ko bo Applov izvršni direktor Tim Cook ali morda višji podpredsednik Greg Joswiak objavil podrobnosti o cenah telefona iPhone 15.

Med znanstveniki in strokovnjaki prevladuje mnenje, da se bo Apple držal cenovnega okvira, ki sta ga določila iPhone 14 in iPhone 14 Plus. Predvidena cena za standardni iPhone 15 je 799 ameriških dolarjev. Cena iPhona 15 Plus bo predvidoma znašala 899 ameriških dolarjev… več na Biznis24

Foto: Pixabay

Portal24