Arnold Schwarzenegger priporočil pet fitnes trikov za začetnike

Na začetku svoje fitnes poti, je težko vedeti, kje začeti. Zato je na pomoč priskočil Arnold Schwarzenegger. Legenda bodybuildinga je pred kratkim presenetila uporabnike Reddita, pojavil se je v rubriki “Vprašaj me karkoli”. Tam je odgovarjal na vprašanja oboževalcev o svojem dnevnem urniku vadbe, svojem najljubšem receptu za beljakovinski napitek in prednostih vadbe v javni telovadnici.

Sedemkratni zmagovalec tekmovanja Mr. Olympia je na vprašanja pet ur odgovarjal, delil je pet fitnes nasvetov za začetnike.

Začnite z majhnimi stvarmi

“Moj nasvet začetnikom je preprost: začnite. In potem ne prenehajte, dokler ne postane rutina. Ta prvi korak je najtežji,” je zapisal.

Svetoval je, da začnete s 30-minutnimi sprehodi. Tistim, ki že hodijo, svetuje, naj v svojo rutino dodajo sklece in počepe. Za začetek naredite pet sklec in pet počepov. Potem naj bodo dodatne štiri sklece in štirje počepi.

“Počivajte, če je treba. Nadaljujte s tremi sklecami in tremi počepi, nato dvema in dvema in nazadnje ena in ena. Tako boste v enem dnevu naredili 15 sklec in 15 počepov,” je predlagal in pripomnil: ” Če je bilo lahko, naslednjič začnite od 10.”

Ohranite zagon

Zvezdnik Terminatorja verjame, da je motivacija minljiva, medtem ko je rutina tista, ki nas žene naprej. Zato predlaga 10 minut vadbe vsak dan en mesec, nato naj se čas naslednji mesec poveča na 15 minut.

“Telovadba mora postati rutina.”

Posnemite vsako vajo

Nekdo je Arnold Schwarzeneggerja vprašal, ali je koristno spremljati napredek med vadbo in kako to počne.

“Spremljam vsak svoj trening. Število ponovitev si označujem na tabli v fitnesu,” je priznal igralec.

Izogibajte se uporabi telefona v telovadnici

Schwarzenegger je zagovornik prepovedi uporabe mobilnih telefonov med vadbo. Pravzaprav je ena študija pokazala, da lahko uporaba telefona pred vadbo zmanjša moč za skoraj 30 odstotkov.

https://twitter.com/CLINTOFFICIAL_/status/1624459250520010753?s=20&t=BEpojTGBLS8BRvSoX2JA2Q

Ne pozabite na beljakovine

Tistim, ki so šele začeli s fitnesom, je Arnold Schwarzenegger priporočil uvedbo beljakovin v prehrano, še posebej tistim, ki se trudijo pridobiti težo in mišice.

“Osredotočite se na preproste stvari. Jejte beljakovine z vsakim obrokom. Poskusite en mesec. Kadarkoli daste hrano v usta, se prepričajte, da je v njej vir beljakovin,” je dodal.

Njegova najljubša hrana za ohranjanje mišične mase so omlete ali umešana jajca z zelenjavo. Za zajtrk si privošči tudi jogurt z granolo, za malico pa izbere mandlje ali beljakovinski šejk.

“Za večerjo imam samo zelenjavno juho,” trdi.

Za svoj najljubši recept za beljakovinski napitek Arnold Schwarzenegger izbere beljakovinski prah, banano, mandljevo mleko, malo češnjevega soka in nekaj kapljic žganja.

Foto: Pexels

Triki, ki zagotavljajo uspešno in vzdržno hujšanje

Triki, ki zagotavljajo uspešno in vzdržno hujšanje. Skrb za telo in hujšanje ni le vadba. Pomembno je tudi, kakšen je naš odnos in kako se obnašamo, meni fitnes zvezda Autumn Calabrese. Slavna fitnes trenerka ves čas poudarja, da ni dobro biti obseden s hujšanjem. Verjame, da lahko pozitivna naravnanost naredi drastično spremembo, ko gre za hujšanje… več tukaj.