ARSO opozarja na možne močnejše krajevne nalive

ByAna Koren

3. junija, 2024 ,
Nevihta [Foto: Pixabay]

ARSO opozarja na možne močnejše krajevne nalive

Danes bo vreme v Sloveniji pretežno oblačno s pogostimi krajevnimi padavinami, ki se bodo sredi dneva okrepile. Pričakovati je tudi nevihte s krajevnimi nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo dosegle od 17 do 20 stopinj Celzija, na Primorskem pa do 23 stopinj Celzija. Padavine bodo ponoči slabele in proti jutru ponehale.

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo med 9 in 14 stopinjami Celzija, najvišje dnevne pa med 20 in 25 stopinjami Celzija.

Opozorilo: Od dopoldneva do večera bodo predvsem v osrednji, južni in vzhodni Sloveniji možni močnejši krajevni nalivi.

Obeti: V sredo bo delno jasno z jutranjo meglo ali nizko oblačnostjo po nižinah. Popoldne bodo možne krajevne plohe in nevihte, predvsem v hribovitih krajih. Zapihal bo jugozahodni veter. V četrtek bo večinoma sončno, z občasno več oblačnosti v zahodnih krajih. Popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta, postopno bo topleje.

Vremenska slika: Na vreme pri nas vpliva odcepljeno višinsko jedro hladnega zraka, ki se čez Slovenijo, severni Jadran in zahodni Balkan pomika proti srednji in vzhodni Evropi.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami, ki jih bo manj ob severnem Jadranu. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami sredi dneva in popoldne, ob morju bo suho.

[Vir: ARSO]; Portal24; Foto: Pixabay