ARSO opozarja pred sunki burje na Primorskem, dosegli bi lahko hitrost med 100 in 120 km/h

ByA.K.

21. januarja, 2023

ARSO opozarja pred sunki burje na Primorskem, dosegli bi lahko hitrost 100-120 km/h

Danes bo zmerno do pretežno oblačno. V južni Sloveniji bo popoldne lahko rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, v notranjosti Slovenije pa okrepljen severni do severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3, na Goriškem in ob morju do 8 °C.

Jutri bo na zahodu deloma jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem ponekod v južnih in vzhodnih krajih bo občasno rahlo snežilo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne okoli 0, na Goriškem in ob morju do 8 °C.

Opozorilo

Danes lahko najmočnejši sunki burje ponekod na Primorskem dosežejo hitrost med 100 in 120 km/h. Vetrovno bo tudi drugod, posebej v višje ležečih krajih.

Obeti

V ponedeljek se bo sneženje od jugovzhoda okrepilo in zajelo večji del Slovenije. Burja in severovzhodni veter se bosta spet okrepila.

V torek bodo padavine ponehale, veter bo oslabel.

Vremenska slika

Nad srednjim Jadranom je globoko ciklonsko območje. Z močnimi severovzhodnimi vetrovi doteka k nam razmeroma hladen in prehodno nekoliko bolj suh zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes in jutri bo ob severnem Jadranu delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem v notranjosti Hrvaške bo občasno rahlo snežilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja.

vir Foto: Pexels

Ne spreglejte…

Mlada luna v Vodnarju pomeni nove začetke, za ta znamenja bo prinesla srečo

V soboto, 21. januarja, se nam bosta Sonce in Luna pridružila v Vodnarju. Spodbudila nas bo, da v življenju spremenimo zastarele koncepte in začnemo razmišljati izven okvirjev. Mlada luna podpira nove ideje, ki izzivajo običajne načine razmišljanja. Mnogi bodo zato v prihodnjih dneh čutili nemir in željo po prekinitvi rutine… več tukaj.