Audi je predstavil omejeno izdajo RS e-tron GT (video)

ByAna Koren

14. septembra, 2023

Audi je predstavil omejeno izdajo RS e-tron GT

Audi je predstavil novo različico svojega električnega športnega vozila RS e-tron GT, imenovano ‘Ice Race Edition’. Posebna izdaja, ki je bila navdihnjena z istoimenskim konceptom, je bila ustvarjena v počastitev 40. obletnice Audi Sport GmbH. Na voljo bo samo 99 enot (za evropske kupce), ki jih bo mogoče prilagoditi prek oddelka Audi exclusive.

Zunanjost vozila je obarvana v srebrno-kovinskem odtenku Florett, ki se kombinira s črno karbonsko streho, belimi emblemi in črnimi 21-palčnimi platišči. Celotno karoserijo pokriva folija s “tarčno usmerjenimi prosojnicami,” ki poskušajo posnemati sijaj snežnih kristalov in ledenih jezer. Vijoličasti poudarki, predvsem na rešetki, so po navdihu smučarskih očal.

Notranjost vključuje diamantno srebrne usnjene vstavke na sedežih, ki so v kontrastu s črnim usnjenim oblazinjenjem in vijoličnimi šivi. Volanski obroč je oblečen v usnje in alkantaro z diamantno srebrno oznako na vrhu, predpražniki pa imajo posebne logotipe RS.

Mehansko ostaja vozilo nespremenjeno v primerjavi s standardnim modelom RS e-tron GT, ki ima dva elektromotorja s skupno močjo 637 KM (475 kW / 646 KM). Energijo pa mu zagotavlja baterijski sklop s kapaciteto 93,4 kWh.

To ni prvič, da je Audi RS e-tron GT oblekel v posebno barvo. Lani marca je podjetje predstavilo Audi RS e-tron GT Project_513/2. To je omejena izdaja 75 enot za ameriški trg, ki posnema kamuflažno barvo prejšnjih razvojnih prototipov.

Audi exclusive oddelek za prilagajanje vozil ponuja široko paleto možnosti, vključno z razširjeno barvno paleto, zatemnjenimi emblemi in različnimi materiali in zaključki za notranjost vozila. V prihodnosti v ponudbi načrtujejo tudi slike ozadja, ki so specifične za posamezno izdajo, v kombinaciji z novimi ambientalnimi osvetlitvami za svoj infotainment sistem MMI.

Vozilo je vizualno zelo podobno konceptu, predstavljenemu maja 2023, z majhnimi razlikami v ovoju rešetke in specifikacijah platišč/pnevmatik. Ideja za ime ‘Ice Race Edition’ izvira iz dirke GP Ice Race, ki poteka pozimi v Zell am Seeju v Avstriji.

Foto: Audi

Portal24