Audi na trg pošilja zmogljivo električno kolo

Novo! Audi na trg pošilja zmogljivo električno kolo

Električno kolo s svojimi zmogljivostmi, prekaša vse, kar sestavlja doživetje na kolesu. Zahvaljujoč električnemu pogonu električna kolesa amaterskim kolesarjem omogočajo premagovanje odsekov, o katerih so prej lahko le sanjali. Po drugi strani so obogatena s karbonom, LED diodami in drugimi bleščečimi okraski jasno kažejo, da gre za nekakšen statusni simbol, ta kolesa zato marsikdo uporablja izključno kot nadgradnjo svojega življenjskega sloga. 

Ponudba je vse bogatejša, zdaj pa Audi ponuja še zanimivo novost. V programu dodatne opreme imajo e-kolo. Je brez imena, a zelo močan. Oblikovalci pravijo, da temelji na RS Q e-tron, avtomobilu z relija Dakar. 

Gre za zelo zmogljivo kolo, razvito je bilo v sodelovanju z italijanskim proizvajalcem. Kot partner se namreč omenja Fantic, ob tem se poudarja, da je pogon elektromotor Brose S-MAG 36V z močjo 250 W, ki zagotavlja celo 90 Nm navora. Baterija je Fantic s kapaciteto 720 Wh. 

Okvir kolesa je izdelan iz aluminija, detajli so iz karbona. Pogonske komponente so Sram GX Eagle, kolesa Mavic E-Deemax in pnevmatike Vittoria. Zadnja pnevmatika ima premer 27,5 palcev, sprednja pa 29 palcev. Seveda je vključeno sprednje vzmetenje s 180 mm giba. 

Skratka, to je zelo zmogljivo enduro kolo. Znana je tudi cena in sicer 8900 evrov. Sliši se veliko, vendar je kolo z zelo podobnimi, če ne celo enakimi lastnostmi iz serije Fantica le nekoliko cenejše. In na kolesu imeti podpis Audi tudi ni kar tako. 

Dovolj je reči, da je Audi lani prodal več kot 100.000 e-koles, kar je kar 44-odstotna rast v primerjavi z letom prej.

vir Foto: Audi

Ne spreglejte…

Audi razkril, kdaj prihaja novi električni A8

Po novem razredu S in BMW-ju serije 7 je čas za Audija A8. Kot je znano, sta BMW in Mercedes svoje najprestižnejše modele ponudila v električnih različicah, kot sta Mercedes EQS in BMW i7. Audi gre po nekoliko drugačni poti, zato bo novi A8 v novi izdaji obstajal izključno kot električni model. Preprosto se je križal z bencinom in dizlom… več tukaj.