Audi: Prvi pogled na prototip A6 Avant e-tron

Letos smo bili priča različnim zakamufliranim prototipom avtomobilov znamke Audi, vendar je ta prvi, ki postavlja veliko vprašanj, a nekaj stvari lahko zagotovo takoj pojasnimo: gre za Audi karavan z električnim pogonom. Skoraj zagotovo je, da ta prototip spada v družino A6, saj je večji od že videnih prototipov A4/A5 Avant. Sprednji del je sicer zelo podoben testnemu vozilu A6 e-tron. Kljub temu, da bo znamka e-tron ostala, saj bodo glavni modeli postali električni, se sprašujemo, ali bo to A6 Avant S e-tron ali S6 Avant e-tron.

Ob podrobnejšem pregledu opazimo, da vozilo ni osnovni A6 Avant e-tron. Rdeče zavorne čeljusti za platišči, opremljenimi z agresivnimi gumami Pirelli P Zero, in skromen difuzor na zadnjem delu nakazujejo, da ima ta karavan zelo nizko, elegantno držo. Čeprav ni dovolj agresiven za ponudbo RS, bi bilo poimenovanje Audi S6 Avant e-tron primerno.

Sprednji del

Fotografije nam ponujajo tudi lep pogled na sprednji del vozila. Kamuflaža skriva oblikovne podrobnosti, razen ene izjeme. Poleg žarometov na sovoznikovi strani ni kamuflažnega traku, kar razkriva ozke žaromete in dodatne žaromete pod njimi. Spodnji del žarometa je pravzaprav zgornji del večjih stranskih zračnikov, ki segajo do spodnjega dela vozila. S kamuflažno folijo deluje, kot da so žarometi deljeni, kar je podobno kot pri BMW i7. Vendar pa sumimo, da bo, ko bo kamuflaža odstranjena, sprednji del videti bolj običajen in podoben konceptu A6 Avant e-tron iz marca 2022.

Kaj pa pod karoserija? Novi A6 bo zasnovan na isti platformi PPE kot Q6 e-tron. Opremljen bo z dvema elektromotorjema, ki podpirata štirikolesni pogon. Podrobnosti o pogonskem sklopu Q6 še niso znane, vendar je prototip Q6 e-tron proizvedel 400 KM in je opremljen z 800-voltno tehnologijo. Audi je že pokazal notranjost Q6 e-tron, zato bo podobnosti z A6 Avant e-tron verjetno kar nekaj. Ostanite z nami, če želite izvedeti več o A6 e-tron, saj ne bo Audi zagotovo kmalu objavil več podrobnih informacij. Predvidevamo, da bo uvedba na trg nekje leta 2024, ko bo na voljo tudi nova izdaja A6 z motorjem z notranjim izgorevanjem. Kot pri spremembi iz A4 v A5, naj bi se potem imenoval A7.

vir in foto

Portal24